İmralı Notları' kitabına yoğun ilgi

'Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa (İmralı Notları)' kitabının 3. baskısı çıktı. Kitaba yoğun ilgi gösteriliyor. Kitap şu ana kadar 10 bine yakın satılırken, Mezopotamya Yayınevi’ne şimdiden binin üzerinde sipariş verildi.

'Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa (İmralı Notları)' kitabının 3. baskısı çıktı. Kitaba neredeyse bütün ülkelerden yoğun ilgi gösteriliyor. Kitap şu ana kadar 10 bine yakın satılırken, Mezopotamya Yayınevi’ne şimdiden binin üzerinde sipariş verildi.

Mezopotamya Yayınevi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde, BDP-HDP heyetiyle yaptığı görüşme notlarını, barış projeleri ve Kürt tarafının önerilerini “Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa (İmralı notları)” adıyla okura sundu.

Avrupa'da yayımlanan kitap, kamuoyunun ‘’İmralı Cezaevi’nde neler konuşuldu" sorusuna cevap niteliğinde.

Kitabın birinci bölümünden bazı notlar şöyle: "Bu süreci biz hazırladık (18 Mart 2013); Normalleşme tüm KCK yapısını kanun içine almaktır (7 Haziran 2013); Karanlık dehlizlerin kilitlerini açarak yürüyorum (17 Ağustos 2013); Anti Kürt ittifakı sürdürülürse  savaş kaçınılmaz olur (9 Kasım 2013); Ermenilere tarihsel kardeşlik kültürüyle yaklaşıyoruz (11 Ocak 2014); Otoriter Erdoğan ve hegemonik AKP anlayışını kabul etmeyiz (1 Haziran 2014); Müzakere tüm vatandaşların haklarını yasallaştırmak demektir (26 Haziran 2014); Siyaset öngörebilmektir(15 Ağustos 2014)."

İKİ BASKI DA TÜKENDİ

Kitabın ilk baskısı Kasım 2015’te yapılmış, Aralık ayında okuyucuyla buluşmuştu. Yoğun ilgi nedeniyle tükenen ilk baskının ardından Ocak 2015’te ikinci baskı yapıldı ve bu da çok geçmeden tükendi.

Yayınevi yetkililerinin belirttiğine göre; Amerika'dan Kanada’ya, Türkiye’den Rusya’ya, Avustralya'dan Japonya’ya ve tüm Avrupa ülkelerinden yoğun bir sipariş söz konusu. Kitap şu ana kadar 10 bine yakın satılırken, şimdiden binin üzerinde sipariş verildiği öğrenildi.

Kitabın üçüncü baskısı da şu an yapılıyor.