KCK: Hozan Dilgeş’i saygı ve minnetle anıyoruz

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Kürt sanatçısı Hozan Dilgeş’i andı.

Hozan Dilgêş’in yaşamını yitirmesini üzüntüyle öğrenmiş olduklarını belirten KCK, ‘’ailesine, sanatçı arkadaşlarına ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz’’ dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı mesajında şöyle denildi:

Hozan Dilgêş erkenden özgürlük mücadelesiyle tanıştığı gibi, 1990’lı yıllarda gerçekleşen Diriliş Devriminin sanatçısı olarak özgürlük ve demokrasi mücadelesine büyük hizmetlerde bulunmuştur. Sanatıyla diriliş devrimimizin toplumsallaşması ve kalıcılaşmasında rolünü oynamıştır. Yurtseverlik bilincini, direniş kültürünü geliştiren ve toplumsal sorunları işleyen sanatçı kişiliğiyle hep özgün bir karaktere sahip olmuştur. Genç yaşta devrimci mücadeleye katılarak Êzidîlikte var olan köklü Kürtlüğü ve Mardin’deki derin yurtseverliği kendinde somutlaştıran Ozan Dilgêş, demokratik ulusal toplum gerçeğinin gelişmesinde önemli katkılarda bulunmuştur.

En zor dönemde özgürlük mücadelesiyle birlikte olan, son nefesine kadar özgürlük mücadelesiyle yürüyen Hozan Dilgêş’i bir daha saygı ve minnetle anıyor; onun yarattığı değerlerin özgür ve demokratik Kürdistan'da sonuna kadar yaşatılacağı sözünü veriyoruz.