GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük'te gerilla ve peşmergeler için konser

Kerkük'te gerillalar ve peşmergeler için Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK)'nin yaptığı etkinlikte, ulusal birlik mesajı verildi.

Kerkük kentinde gerillalar ve peşmergeler için Kürdistan Ulusal Kongresi'nin yaptığı etkinlik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenler için düzenlenen saygı duruşu ile başladı. Etkinliğe katılan herkesi gerillalar ile peşmergeler adına selamlayan Westa Resul, şunları belirtti:

"Kürdistan'ın dört bir parçasından sanatçıların Kerkük şehrinde bir araya gelerek gerillalar ve peşmergeler için hazır bulunmaları bizim için çok değerlidir. Bu görüntü Kobanê Zaferi'ni yaşadığım anı gözlerimin önüne getirmektedir.”

'KADER TAYİN ETME ZAMANI'

Gerilla, peşmerge ve sanatçıların katılımı için teşekkürlerini ileten KNK Üyesi Dr. Feyza da şöyle dedi: "Halkımız tarihi bir dönemden geçmektedir. Zaman halkların kaderini tayin etme zamanıdır. Kürt halkı da bütün zorlu koşullara ve saldırılara ragmen büyük kazanımlar elde etmiştir ve artık bu kazanımlarını ulusal kongre ile birlikte garanti altına alacaktır. Bizim de en çok istediğimiz, bir an önce ulusal birliğin sağlanmasıdır. Halkımız buna hazır ve bunu istemektedir.”

Sanatçılar Comert, Xana Zezê, Hozan Şemdin, Nasır Rezazi, Zozan, Xelil Xemgin, Diyar ve Necmettin Xulami sahneye çıkarak ulusal birlik için mesajlarını verdiler ve şarkılarını söyledi.