Kürtlerin direnişi, Berlin'deki Bağımsız Film Festivalinde

Berlin Global Bağımsız Film Festivali başlıyor. Festivalde, Kürtlerin direnişlerini ve yine PKK kurucularından Sakine Cansız'ı anlatan filmler de gösterilecek.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, "Sara: Hep Kavgaydı Yaşamım" filminin promiyerinin de yapılacağı Bağımsız Film Festivali, 28 Ocak'ta başlıyor.
Altısı Kürdistan ve Türkiye'den olmak üzere, 27 ülkeden 43 direniş filminin gösterileceği festival, saat 13.30'da Movimento Sinema Salonunda başlayacak. 
Festival, Kolombiya'da, 1978´den beri devlet şiddetine maruz kalanları savunan avukatların anlatıldığı film ile start alacak. 31 Ocak'a kadar devam edecek olan festivalde, "Sara: Hep Kavgaydı Yaşamım", "Nu Jin" ve "Rojava: Devletsiz Demokrasi" gibi Kürt filmleri de sinema severler ile buluşacak.
Ayrıca filmden sonra yönetmen ve filmi yapan aktivistlerin de katılacağı tartışmalar düzenlenecek.

HANGİ KONULAR İŞLENECEK?

Festivaldeki filmlerden bazılarında şu konular işlenecek:
"Suriye'deki savaş, göç, mültecilik ve Avrupa kalelerine karşı mültecilerin eylemi.
Rwanda, Fas, Fransa, İspanya, Romanya, Türkiye ve Yunanistan'daki transların yaşam hikayeleri.
Çeşitli ülkelerdeki güvencesiz çalışma yaşamı.
Rojava'daki demokratik özerklik yapıları, Türkiye'deki kitlesel eylemler (Gezi).
İspanya ve Almanya'daki zoraki ev tahliyeleri; Brezilya ve Honduras'taki insanlık dışı politikalar..." 

AZOZOMOX: EN ETKİLİ ALTERNATİF KÜRT HAREKETİ

Festival ekibinden Peter Azozomox, farklı coğrafyalardaki direniş hareketleri ve mücadeleleri, yine alternatif mücadele ve yaşamları anlatmak istediklerini aktardı. Bu yıl özellikle Kürt direnişine yer verdiklerine, çünkü halihazırda en etkili alternatifin Kürt hareketi olduğunu belirten Azozomox, Rojava'daki sistemi de görünmek kılmak istediklerini söyledi. 
"Hep Kavgaydı Yaşamım"ın gösterilmesini de kendisinin önerdiğini belirten Azozomox, "Sara, evrensel kadın mücadelesinin çok önemli bir savaşçısıydı. Onun mücadelesinin daha görünür kılınmasını istedim. Diğer arkadaşlar da kabul etti" dedi.