M. Fatih Ökütülmüş’ün hayatı beyaz perdede

Fatih Öktülmüş Kültür ve Sanat Evi (FÖKEV), Türkiye devrimci hareketinde iz bırakmış önderlerden Mehmet Fatih Öktülmüş’ün mücadelesini “Kutup Yıldızı. Ağacın Köklerinden Biri” isimli belgeselle beyaz perdeye taşıyor.

Yönetmenliğini Şaban Karabeli ‘nin yaptığı belgeselin ilk gösterimi 19 Haziran Pazar günü saat 14.00’te Taksim Cine Majestik’te gerçekleştirilecek.

12 Eylül faşist cuntasına karşı 1984 yılında cezaevinde yapılan ölüm orucu eyleminde hayatını kaybeden Türkiye devrimci hareketi önderlerinden Mehmet Fatih Öktülmüş’ün hayat öyküsünü anlatan “Kutup Yıldızı. Ağacın Köklerinden Biri” isimli belgesel beyaz perdeye taşınıyor. İlk gösterimi 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 14.00’te Taksim Cine Majestik’te gerçekleştirilecek belgesel, 12 Eylül öncesinin sınıf mücadelesine ve devrimci hareketine de ışık tutuyor.

Yönetmenliğini Şaban Karabeli’nin yaptığı ve 70’li yıllardaki devrimci mücadeleyi, klasik yaklaşımların dışına çıkarak farklı bir açıdan ele alan belgesel, 12 Eylül yıllarında sadece yenilgi ve vahşetin değil, aynı zamanda çok görkemli bir direnişin de yaşandığını gösteren bir yapım olma özelliğini taşıyor. İşkencede direnme geleneğine yeni sayfalar eklemiş Mehmet Fatih Öktülmüş’ün yaşam öyküsü aynı zamanda 2013 Haziran’ındaki Gezi Direnişi ile 1984 Haziran’ındaki Ölüm Orucu eylemleri arasında ağacın kökleriyle ilişkisi üzerinden bağlantı kuruyor.

 

...