Nürnberg 6. Kürt Kültür Günleri başladı

Almanya’nın Nürnberg kentinde 4 gün boyunca sürecek olan Kürt Kültür günleri başladı.

Almanya’nın Nürnberg kentinde 6. Kürt Kültür günleri etkinlikleri başladı.

Almanya’nın Nürnberg kentinde 4 gün boyunca sürecek olan Kürt Kültür günleri başladı. Dün saat 18:30’da saygı duruşu ile başlayan etkinlik Villa Leonda’da start aldı.

Açılışa katılan çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri, sözlü olarak mesajlarını iletti.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda Nürnberg Kürt Kültür Günleri’nin Kobanê’ye adanmasının çok önemli olduğu belirtildi. Kürt halkının yürüttüğü kültür mücadelesinin Kürtlerin tüm parçalarda yok edilmesinden dolayı çok önemli olduğu vurgusunun da yapıldığı konuşmalar ardından Zaros Ensemble müzik grubu sahne aldı. Büyük bir ilgili ile dinlenen müzik dinletisi ardından sanatçı Mehmet Akbaş sahne aldı.

4 gün sürecek olan Nürnberg Kürt Kültür Günleri’nde bugün tiyatro, müzik ve film gösterimi yapılacak. Kewe Yıldız Gültekin tiyatroda, Tava Efrini müzikte, Hüseyin Karabey filmde programlarını da sunacak. Üçüncü gün ise, siyasal sürecin tartışıldığı programlarla devam edecek.

PYD Temsilcisi Zuhat Kobanê, Fehmi Taştekin, Alman Sol Parti milletvekili Harald Weinberger ve Murat Çakır’ın katılımı ile panel düzenlenecek. DAİŞ’in saldırıları, Kürtlerin şimdiki durumu panelde ele alınacak. Etkinliğin dördüncü günde ise Kürt kültürün değişik versiyonları sergilenecek. Hani, Bengi Agiri, Süleyman Çarnewa, sahne alacak. 

...