Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti
GÖRÜNTÜLÜ

Öcalan’ın Demokratik Uygarlık Manifestosu Rusçaya çevrildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Demokratik Uygarlık Manifestosu’nun 5. kitabı olan Kürt Sorunu ve Ulus Çözümü-Kültürel Soykırım Kıskacındaki Kürtleri Savunmak adlı kitabı Rusçaya çevrildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Demokratik Uygarlık Manifestosu’nun 5. kitabı olan Kürt Sorunu ve Ulus Çözümü-Kültürel Soykırım Kıskacındaki Kürtleri Savunmak adlı kitabı Rusçaya çevrildi. Kitap Moskova Kürt Kültür Merkezinde düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM) yazdığı 5 ciltten oluşan savunmalarının tümü Rusçaya çevrildi. 5. kitabın yayınlanmasıyla birlikte kitaplar düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. 

Toplantıda konuşan Rusya Kürt Kültürel ve Ulusal Federal Otonomi Eşbaşkanı Ferhat Patiyev, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan İmralı Adası’nda zor şartlar altında kaleme aldığı savunmaların beşincisi olan bu kitap sadece Kürtler için değil, tüm Ortadoğu halkları için çok önemlidir. Şuan Ortadoğu devletlerinin yaşadığı krizin aşılması için de bu kitapta gerekli perspektifler ve çözüm yolları mevcut. Sayın Öcalan Ortadoğu sınırları içerisinde tüm halkların ortak değerler çerçevesinde yaşaması için önemli tezler geliştirmiştir. Bu kitabı okuyan herkesin bundan ilham alacaktır” diye konuştu.

 

...