GÖRÜNTÜLÜ

Öcalan’ın kitabı Latin Amerika’dan sonra İspanya’da tanıtılacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İspanyolcaya çevrilen Demokratik Uygarlık kitabının Latin Amerika’ndaki tanıtım toplantılarının ardından İspanya’da da yapılacak.

Tanıtım toplantılarına yarın Barselona’da startı veriliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İspanyolcaya çevrilen Demokratik Uygarlık Manifestosunun birinci kitabının Latin Amerika’da tanıtım toplantıları Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 2 Mayıs tarihinde başlamıştı. Arjantinli siyaset bilimcisi Atilio Boron’un da hazır bulunduğu bazı toplantılar serisi sırayla Brezilya, Uruguay, Paraguay ve Şili’nin birçok kentinde gerçekleşti.

Latin Amerika’nın ardından tanıtım toplantılarına İspanya’da edeceklerinin söyleyen Mahmut Çolak Zerteştî, “Burada Katalanca ve İspanyolca dillerinde birlikte tanıtım toplantılarını yapacağız. Çünkü kitabın Katalanca çevirisi de tamamlanmıştır. Yarın Barselona’da Katalan halkıyla ve dostlarımızla tanıtıp toplantılarının startını vereceğiz. Ardından Katalonya, Bask ülkesi ve Madrid olmak üzere 20 yerde tanıtım toplantılarını yapacağız. Önümüzdeki dönemlerde de başta Baskça olmak üzere birçok dile çevirmeyi düşünüyoruz. Amacımız Önder Apo’nun felsefesini ve Kürt mücadelesini İspanya’da bulunan halklara tanıtmaktır” diye konuştu.  

...