Pınar Aydınlar: Bêkes umudun toprağa kök salmasıdır

Sanatçı Pınar Aydınlar'ın “Gidenlerimiz Bêkes’lere” adlı yeni albümün tanıtım konseri Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konser öncesi ANF’ye konuşan Aydınlar, Cizre ‘de vahşet bodrumunda hayatını kaybeden Orhan Tunç ‘un doğan oğlu Bêkes’e ve tüm gidenlere adandığını söyledi. Sur’da, Cizre’de olduğu gibi Karadeniz’de, Ege’de yürekleri parçalanmış insanlarla adadığını vurgulayan Aydınlar, “Bêkes umudun toprağa kök salmasıdır” dedi.

Sanatçı Pınar Aydınlar’ın, Cizre bodrumlarında yaşamını yitiren Orhan Tunç’un dünyaya gelen oğlu Bêkes’e adadığı “Gidenlerimiz Bêkes’lere” albüm tanıtım Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumartesi Anneleri, Munzur Çevre Derneği, HDP, Cumartesi Anneleri, İHD, TAYAD’lı Ailelerin, Gezi Şehit ve Gazileri Platformu’nun katıldığı konserde sahneye mavi fistanla çıkan Aydınlar seslendirdiği Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Hemşince eserlerle herkesi büyüledi. Faşizme, HES’lere karşı direnen herkesi selamlayan Aydınlar, “Cizre’nin Sokakları” adlı eserini de alkışlar eşliğinde seslendirdi.

‘BÊKES UMUDUN TOPRAĞA KÖK SALMASIDIR’

Konser öncesi konuştuğumuz Aydınlar, “Giderlerimiz Bêkes’lere” albümünü Cizre ‘de hayatını kaybeden Orhan Tunç’un bebeği Bêkes ve tüm gidenlere adadığını söyledi. “Hepimizin gidenleri var” diyen Aydınlar, ”Sur’da, Cizre’de olduğu gibi Karadeniz’de, Ege’de yürekleri parçalanmış insanlar var ve bu yüzden albümü gidenlere adıyorum. Ama kimse yalnız değildir. Bêkes umudun toprağa kök salmasıdır” dedi.