Tişrin Barajı civarında antik yerleşim yeri bulundu

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, Tişrin Barajı’nın güneyinde antik bir yerleşim yeri keşfetti.

QSD savaşçıları tarafından 26 Aralık  2015 tarihinde DAIŞ çetelerine karşı  Kobani’nin güneyinde başlattığı operasyonlar esnasında Tişrin Barajı ve çevresinde bulunan bir çok stratejik nokta özgürleştirildi.

QSD savaşçıları Tişrin Barajı’nın güneyinde yürüttükleri arama tarama faaliyetleri sırasında tarihi bir şikefte rastladı. Şikeft çevresinde antik kalıntıların ve yerleşim yerinin bulunması ardından QSD savaşçıları komutanlığı bilgilendirdi.

Bölgede başlatılan çalışmalarda yerleşim yerinin hangi döneme ait olduğu tespit edilemese de civar köylerde yaşayan yurttaşlar Baas rejimi ve çetelerin işgali döneminde gidiş gelişe yasaklandığını belirtti.

QSD savaşçısı Elîşêr, bölgede yürüttükleri arama tarama faaliyetleri sırasında yerleşim yerine girdikleri ve kayaların içerisinde kazılmış çok sayıda ev ile karşılaştıklarını belirti. [KOBANE-QSD-CIHEN-DIROKI-DIT-13]

QSD komutanlarından Egîd Kobanê deTişrin çevresinde gördükleri tarihi yerlerde mayın olabileceği için hassas bir çalışma yürüttüklerini ve bölgede herhangi bir mayına rastlanmadığını belirterek arkeologların yerleşim yerine gelerek araştırma ve incelemelerde bulunabileceklerini dile getirdi.

Egîd Kobanê,, gerekli araştırma ve incelemeler yapılana dek ve sonrasında da bölgeyi olası saldırılara karşı koruyacaklarını belirtti.

...