TV 10 için eylem: Dik duranlar kazanacak!

Kapatılan TV 10'un çalışanları, televizyonlarının tekrar açılmasını istedi. Eylemdeki konuşmalarda onurlu ve dik duranların kazanacağı mesajı verildi.

OHAL ile kapatılan TV 10 için çalışanlarının her cumartesi günü yaptıkları nöbet eyleminin 25'incisi Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirildi. “Alevilerin Sesi TV 10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde, “Özgür basın susturulamaz”, “Alevilerin sesi susturulamaz” sloganları atıldı. Eyleme, Cumartesi Anneleri, Alevi örgütleri ve sanatçılar destek verdi. 

'YILDIRAMAYACAKSINIZ!'

Bu haftaki açıklamayı Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Başkanı Hüseyin Güzelgül yaptı. Güzelgül, "Hiçbir Alevi önderi yoktur ki, yatağında huzur içinde hakka yürümüş olsun. Nesimi olduk, yüzüldük. Pir Sultan olduk, asıldık. Bitmedi gördüğümüz cefa. Daha yakın zamanda çocuklarımız öldürüldü. İşsiz kalmalarını, ayrımcılığa uğramalarını artık sıradan şeyler olarak görür olduk" dedi. 

Güzelgül, Alevilerin kurdukları televizyonların haram lokmalarla kurulmadığını ifade ederken, şunları söyledi: "Bugün televizyonlarımızı kapatabilirsiniz. Ama bu bizleri yıldıramaz. O televizyonlarda yetim hakkı yok. Devlet soyularak kurulmadı. Alevilerin rızalığı ile; lokmaların büyüğü küçüğü ayrılmadan el ele hakka düsturu ile kuruldu. Cümle erenler, pirler bu emek veren canlarımızın yoldaşıdır. Biz biliriz ki bu zulmün bir sonu vardır. Ve yezitler sonunu görene kadar, biz Nesimi'nin darında kalacağız."

'MÜCADELE HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK'

Devlet eliyle camilerin yapıldığını ve devletin bütçesinden binlerce imamın beslendiğini söyleyen Güzelgül, Sünnilik dışında hiçbir inanca devlet tarafından yardım yapılmadığını kaydetti. Güzelgül, "Bizim kendi emeklerimizle yaptıklarımız da yok edilmek isteniyor" dedi. Güzelgül, seçimlerin yaklaştığı zamanlarda hükümetin kendine Alevi yarattığını belirterek, Aleviliğin temsilcisinin Alevi Bektaşi İnanç Kurulu'nun olduğunu söyledi. Güzelgül, TV 10 mücadelelerinin hak ettiği yeri alacağını ifade ederek, onurlu ve dik duranların kazanacaklarını söyledi.

Eylem, Alevi sanatçıların türküleriyle son buldu.