GÖRÜNTÜLÜ

15 Şubat yürüyüşünü engelleyen KDP, 4 genci gözaltına aldı

Güney Kürdistanlı gençlik örgütlerinin 10 Şubat’ta Süleymaniye’den başlattıkları 15 Şubat komplosunu protesto yürüyüşü son gününde KDP asayiş güçleri tarafından engellendi. 4 genç ise gözaltına alındı.

Bugün öğle saatlerinde Hewler girişindeki Pırde kontrol noktasına varan yürüyüşçüler burada KDP asayiş güçleri tarafından durduruldu. Asayiş güçleri kendilerine üstlerinden gelen talimat gereği yürüyüşçülerin geçişine izin vermeyeceklerini belirtti.

Engelleme üzerine oturma eylemi başlatan gençler akşam saatlerine kadar kontrol noktasında bekledikten sonra yaptıkları basın açıklamasında KDP’nin tutumunu kınayarak, “bu yaklaşım yurtseverlikle bağdaşmayan, komploculara hizmet bir tutumdur” dedi.

KDP’NİN TUTUMU YURTSEVERLİKLE BAĞDAŞMAZ

Yürüyüş Komitesi adına basın açıklaması yapan Erdal Engin, “Biz bugün Türkiye’de Türk polisine karşı yürümüyoruz. Biz Güney Kürdistan bölgesi başkenti Hewler’e yürüyoruz. Burası Kürdistan ve biz önderliğimize, halkımıza yönelik gelişen komployu protesto yürüyüşü yapıyoruz. Ancak kendisine, Kürdistan demokrat partisi diyen güç tarafından engelleniyoruz. Bunun ulusallıkla, yurtseverlikle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu açık bir şekilde komploya hizmet etmektir” diye belirtti.

YARDIMDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Engin, Süleymaniye’den yürüyüşe başladıkları günden beri Süleymaniye, Bazyan, Tekke, Çemçemal, Kerkük ve yol güzergâhı üzerinde bulunan tüm yerleşim yerlerinde YNK’ye bağlı asayiş güçleriyle halkın kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve yardımlarından dolayı da teşekkür etti.

Engin konuşmasında, “Biz bu tür engellemeleri hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Herkes bilsin ki bundan sonra da mücadelemiz devam edecek. Önder Apo’nun felsefesiyle bu mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

Basın açıklaması ardından HEwler'e giden 4 genç KDP asayişi tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençlerin nereye götürüldükleri hakkında bir bilgi edinilemedi.