2 YPG savaşçı toprağa verildi

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Sîpan Xan ve Şoreş Hesekê gerçekleştirilen kitlesel törenle toprağa verildi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde hayatını kaybeden YPG savaşçıları Ehmed Ewad Îbrahîm (Sîpan Xan) ve Beşar Salih El-Ebid (Şoreş Hesekê) doğdukları Hol’e bağlı Xan Köyü ve Kizwan Dağı’na bağlı Hewaş Köyü’nde  son yolculuklarına uğurlandı. 

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Hesekê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Muhammed Davut, “Halkımızın özgürlüğü ve bölgemizin güvenliği için kanlarını döken şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. 

YPG Komutanlarından Zeki Kobanê ise şunları söyledi: “Şehit ailelerimizin, halkımızın ve yoldaşlarının başı sağolsun. Şehitler öncülerimizdir. Direnişimizin devam etmesini sağlayan irade pınarımızdırlar. Başarılar onların sayesinde gerçekleşiyor, Suriye’nin terörden temizlenmesi onların kahramanca direnişi ile sağlanıyor.” 

Törende TEV-DEM adına konuşan Hejar Mahmut da, bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini dile getirerek, dikta rejimlerin bölge üzerinde çıkarları olduğunu ve herkesin bunun bilincinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Mahmut, Şengal saldırılarını kınayarak, Êzîdî halkının direnişini selamladı. 

Daha sonra hayatını kaybeden savaşçıların şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi.

2 YPG’linin cenazeleri sloganlarla defnedildi.