‘2017 yılı Önderliğimizin ve halkımızın özgürlük yılı olacak’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride tepki gösteren HPG ve YJA Star gerillaları, “2017 yılı Önderliğimizin ve halkımızın özgürlük yılı olacak” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 27 Temmuz 2011’den bu yana ağır bir tecride maruz bırakılıyor. Öcalan üzerinde uygulanan bu tecrit politikalarına ilişkin HPG ve YJA Star gerillaları görüşlerini paylaştılar.

‘BARIŞ VE DEMOKRASİ TECRİTTE’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan izolasyona karşı başta Kürt halkı olmak üzere, tüm demokrasi ve barış mücadelesi veren halklara sessiz kalmamaları yönünde çağrıda bulunan HPG ve YJA Star gerillaları, Öcalan’ın özgürlüğü için her koşulda, her dönemde mücadele edeceklerini belirtti.  Öcalan üzerindeki ağır tecrit uygulamalarının barışa ve demokrasiye karşı alınmış bir tutum olduğunu belirten gerillalar; “Aslında ‘barış ve demokrasi tecrit’ altındadır. 2017 yılının Önder Apo ve Kürt halkının özgürlük yılı olması için, tecrit politikalarına karşı tüm halkları birlikte mücadele etmesi gerekmektedir” dedi.

‘ÖNDERLİĞİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

YJA Star gerillası Tolvin Botan: Biz PKK militanları olarak hiçbir zaman bu tecridi kabul etmiyoruz. Önderliğimizin özgürlüğü için mücadelemizi büyüteceğiz. Önderliğimizi İmralı adasından çıkarıp özgürleştirene kadar mücadelemiz sürecektir. YJA gerillaları olarak asla düşmanın Önderliğimize dokunmasına izin vermeyeceğiz. Önderliğimiz kırmızı çizgimizdir. Kürt halkına çağrımız şudur; Kürt halkı sokaklara inip Önder Apo için mücadeleyi büyütmeliler.

‘ÖNDERLİĞİMİZE YÖNELİK SALDIRILARDAN VAZGEÇİN’

YJA Star gerillası Çayan Kürdistan: Kürt halkı İmralı tecridine karşı mücadelelerini yükseltmeli. Düşmanın Önderliğimize yaklaşımı Kürt halkı başta olmak üzere, Türkiyeli bütün halklara karşı yaklaşımıyla aynıdır. Barışa, demokrasiye ve özgürlüğe karşı alınmış bir tutumdur. Şunu söylüyoruz, AKP devleti Önderliğimize yönelik faşizan, düşmanca saldırılarından vazgeçsin. Önderliğimize yönelik bir durum gelişirse sonuçları ağır olur. Kış olsun, kar olsun, koşullar ne olursa olsun hiçbir şeyi tanımadan faşist TC’den hesap soracağız. Bunun için tüm barış isteyenler, demokratik kesimler Önderliğin şu an içinde bulunduğu durumu kabullenmemeliler.

‘ÖNDER APO İÇİN HERŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ’

YJA Star gerilla Diljîn Amed: Her koşulda sömürgeciliğe karşı mücadele eden gerillanın tecride karşı da aynı şekilde mücadele edecektir. Sömürgeci faşist Türk devleti Önder Apo üzerinde ağır bir tecrit yürütüyor. Hiçbir şey gerillanın önünde engel olamaz. Biz gerillalar Önder Apo’nun özgürlüğü için her şeyi yapmaya hazırız.

‘İDAM TARTIŞMALARI DAHİ SABRIMIZI TAŞIRIYOR’

HPG gerillası Garzan Bitlis: Günümüze kadar Kürt halkı üzerinde büyük katliamlar yapıldı. Önderimiz Abdullah Öcalan paradigmasıyla Kürtler kendilerini yeniden var ettiler. Önder Apo sömürgeciliğe, faşizme karşı hala büyük bir mücadele yürütmektedir. TC devleti şunu unutmamalıdır ki, Önder Apo’ya vereceği en küçük zararın hesabını soracağız. Önder Apo’ya değil idam cezası uygulamak, bunun tartışmasını yapmak bile bizim sabrımızı taşırıyor. Hem gerilla olarak hem de halk olarak kimsenin Önder Apo’ya dokunmasına asla izin vermeyeceğiz.