‘2017 yılı Önderliğin ve Şengal’in özgürlüğü yılı olacak’

YBŞ ve YJŞ savaşçıları, direnişin ön saflarında yeni yılı karşılıyor. Savaşçıları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Şengal’in özgürlüğü olduğunu belirterek, “Önderliğin özgürlüğü için mücadele büyütülmeli” çağrısında bulundu.

‘ÖNDER APO OLMASAYDI, TARİH SAHNESİNDEN SİLİNİRDİK’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esareti ile geçen her yılın kendileri için utanç yılı olduğunu ifade eden YBŞ savaşçısı Şoreş Şengal “17 yıldır Önderliğimizin esareti sürüyor. Bu durumu kınıyoruz, kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Önderliğin özgürlüğü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bir YBŞ savaşçısı olarak Önderlik üzerindeki tecridi parçalamak ve onu özgürleştirmek için, onu tekrar kendi yanımızda görmek için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyorum. Önderliğin esaretiyle geçen her yılı kendi adımıza bir utanç yılı olarak geçiriyoruz, bu bizim için çok ağır. Bu hepimizin, tüm insanlığın esareti. Bu esarete son verecek büyük bir direnişi, ortak mücadeleyi tüm ezilen Ortadoğu halkları olarak geliştirmek zorundayız” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Êzidî toplumunda çok değerli bir yere sahip olduğunu da söyleyen Şengal, şöyle devam etti: “Önderlik olmasaydı eğer şu an durumumuz belirsiz olurdu. Yaşanan fermanın, soykırımın sonuçları çok daha ağır olurdu, halk olarak tarih sahnesinden yok olabilirdik. Dört duvar arasında, esaret koşullarında Şengal’de yaşanabilecek fermanı öngören, tedbir alınmasını söyleyen, gerillayı harekete geçirerek yok oluşun ve soykırımın sonuca ulaşmasını engelleyen yine önderlik oldu. Bugünkü büyük direnişimizi, YBŞ-YJŞ’nin varlığını ve özgürlüğe doğru yürüyüşümüzü önderliğe borçluyuz. Yeni yılın halkların mücadelesinin birliğinin sağlandığı, bu temelde önderliğin, Ortadoğu ve Şengal’in özgürlük yılı olmasını diliyorum.”

‘ESARET İLE GEÇEN BİR YILI DAHA KABUL ETMEYECEĞİZ’

“Örgütlülüğü büyüterek komploları boşa çıkarıp, direnişi yaygınlaştırarak önderliği özgürleştirmeliyiz” diyen YJŞ savaşçısı Roza Raperin ise, yeni bir yıla girerken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde esaretin sürdüğüne işaret etti.

Raperin, “Yeni yılın Önderlik esaretinin sürdüğü bir yıl olmasına izin vermeyeceğiz. Yeni yıl hedef ve amaçlarımızın merkezinde önderliğin özgürlüğü ile birlikte Şengal’in özgürleşmesi yer alıyor. Bunun için gerekli olan mücadele düzeyini tutturarak, önderliğe layık olarak özgürlüğünün yolunu açacağız. Önderlik esareti ile geçen bir yılı daha kabul etmeyeceğiz. Halkımız da örgütlülüğünü ve mücadelesini büyüterek oynan oyunları boşa çıkarmalı ve önderlik özgürlüğü için direniş yaygınlaştırmalı.

Halkımızın kalbi de önderlikle birlikte atıyor, ona çok büyük bir sevgi ile bağlı. Çünkü bu halkın en zor günün de kimsenin kendilerini düşünmediği, teslim ettiği günlerde Önderlik bu halkın yanındaydı. Bu halk için büyük emek ve çabaların sahibi oldu. 2017 yılını Şengal’in ve Önderliğin özgürlük yılı haline getirebilmek için gençler YBŞ saflarına katılarak mücadeleyi büyütmeli. Bu temelde yeni yıl önderliğin ve Şengal’in özgürlük yılı olacak” dedi.

‘ÖZGÜR ÖNDERLİK ÖZGÜR ŞENGAL’DİR’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esareti ile yeni bir yıla daha tahammüllerinin olmadığını vurgulayan YBŞ savaşçısı Şoreş Fedakar, şöyle konuştu: “Önderliğin esaretine tahammülümüz kalmadı. Bir yılın daha önderliğin esaretiyle geçmesini kabul etmiyoruz, önderliği özgürleştireceğiz. Bu temelde sonuna dek direneceğiz, mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Son kişi kalana dek mücadelemizi önderliğin özgürlüğü sağlayana kadar sürdüreceğiz. Önderlik fermanın önlenmesinde, Şengal’in özgürleştirilmesinde çok önemli bir yere sahip. Ondan dolayı Êzidî halkı Önderliğe büyük bir kutsallık atfediyor, kendi özgürlüğünü önderliğin özgürlüğünde görüyor. Özgür önderliğin özgür Şengal olduğunu biliyor. Bu temelde bizler de yeni yılın direnişin büyütüldüğü, önderliğin, Şengal’in ve Kürdistan’ın özgürleştiği yıl olmasını diliyoruz.”