4 savaşçı Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 4 savaşçı, Kobanê’de düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

19-20 Ocak tarihlerinde Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Hallaç Demir (Rabun Pirsus), Dijwar Egîd (Barış Sotap), YPJ savaşçısı Silava Ebû Mihemed (Stêrk Baran), Çağla Uzun (Amara Semsûr) için Şehit Dîcle Şehitliği’nde kitlesel bir tören düzenlendi.

Şehit Zozan Hastanesi’nden alınan cenazeler araç konvoyu ile Şehit Dîcle Mezarlığı’na getirildi.

Sivil toplum örgütü üyeleri, Kobanê Kantonu Yürütme Konseyi Başkanı Enwer Muslim ve yardımcısı Xalid Berkel, Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Sara Xelil, Kobanê Kantonu Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şêx Hesen’in de katıldığı törende, YPG/YPJ bayrakları ve şehitlerin posterleri taşındı.

Şehitleri taşıyan konvoyu ise Şehit Dicle Şehitliği’nde yüzlerce kişi karşıladı. Tabutlar omuzlara alınarak, tören alanına getirildi ve askeri bir tören düzenlendi.

Askeri tören ardından bir konuşma yapan Kobanê Kantonu Yönetim Meclisi Başkanı Enwer Muslim şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehitler halkların yolunu aydınlatmak için canlarını feda ediyorlar. Rojava’nın tüm bileşenleri ırkçılık politikalarına karşı dayanışmalarını güçlendirmişler ve bu dayanışma şehitlerin kanı sayesinde tüm halklardan oluşmuş. 2017 yılı, Suriye’deki tüm halklar için demokratik federasyonun yılı olacak ve federasyon; QSD, YPG/YPJ savaşçılarının savunması altında gelişecektir” dedi.

Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Sara Xelîl de Fırat’ın Gazabı Hamlesi’ne dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu hamle, kadınlarla ve onların öncülüğüyle önemli hale geliyor. Amacımız Rakka ve Şengal’de, DAİŞ’in zulmüne maruz kalan kadınları özgürleştirmektir.”

Konuşmaların ardından, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ronahî Ehmed tarafından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Şehitler, YPG/YPJ savaşçıları ve halkın ‘Şehit Namirin’ sloganları eşliğinde toprağa verildi.