YENİLENDİ

Ahmet Türk: Faşizme karşı birleşik cephe oluşturmalıyız

Ahmet Türk, avukatı aracılığıyla “Faşizme karşı birleşik bir cepheyi oluşturmak şarttır" dedi. Türk, sağlık durumuyla ilgili de mektup gönderdi.

Avukat Erdal Kuzu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan müvekkili Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti. Av. Kuzu, Türk'ün “Faşizme karşı birleşik bir cepheyi oluşturmak şarttır. Güçlü bir ortaklaşmayı gerçekleştirmeliyiz” dediğini açıkladı.

Türk'ün sağlık durumunun kötü olduğu ve kendisine dayatılan kelepçe ile muayeneyi reddettiği de öğrenildi. Ahmet Türk, avukatı ile görüşmesinde kelepçeli muayene için “onursuzluk” dedi.

'İŞKENCE YAPILIYOR'

Ahmet Türk, sağlık durumu ile ilgili Avukat Oya Öznur aracılığıyla mektup gönderdi. Türk'ün mektubu şöyle:

"Kalp pili ölçümü yapıldı. İdrar ve kan tahlilleri alındı. Bu sonuçlar bana verilmedi. Rapor hazırlayacaklarmış. Göz doktoruna muayene oldum. Doktor 'katarakt sebebiyle mutlaka ameliyat olman lazım' dedi. Okumakta zorlanıyorum. İki gözüm de sulanıyor. Bunlardan daha çok yaşadığımız hukuksuzluktan şikayetçiyim. 

Haksız tutuklama var. Bir de işkence yapılıyor. Tecrit işkencedir. Benim sağlık durumum nedeniyle iki kişi kalıyoruz. Ama diğer arkadaşlar tek başına tecritte tutuluyor. Yaşananlar sadece referandumla ilgili değil. Devrimcileri, demokratları, Kürtleri ve muhalifleri sindirerek diktatörlüğe giden yolu açıyorlar. Türkiye halkı bu yapılan zulmü ileride bir gün sorgulayacak. Faşizme karşı demokratik bir cepheyi oluşturmak şarttır. Daha güçlü bir ortaklaşmayı gerçekleştirmeliyiz."