AKP'nin 'Evet' çalışması: Polis HDP'nin aracına el koydu

Erciş'te referandum için “Hayır” çalışması yürüten HDP ve DBP’nin anons aracını durduran polis, araca el koydu. Polis kararın yazılı gerekçesini isteyen HDP'lilere el yazısı ile imzasız kağıt vererek bir ilke imza attı.

Erciş ilçe merkezinde dolaşan HDP anons aracını 7 Haziran Parkı yakınlarında durduran polis, “Amacı dışında kullanım' diyerek araca el koydu.

Bunun üzerine HDP'liler polisten yazılı bir gerekçe istedi. Yazılı ve imzalı bir gerekçe yazmaya gerek duymayan polisler, HDP'lilere  'Bir kağıt çıkarın' dedikten sonra kağıda gerekçe başlığıyla  'Amacı dışında kullanım ve başkasını adına araç kullanımı, trafik kanununa muhalefet' diye yazdı. Polis, imza dahi atmadığı kağıdı HDP'lilere verdi.

AV. OFLAS: SUÇ İŞLİYORLAR

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Avukat Barış Oflas, "Polislerin yaptığı CMK'nin el koyma maddelerine, Seçim Kanununa aykırıdır. Polisler bu durumda parti temsilcilerine neden el koyduklarına dair gerekçeli kanunu sunmak zorundadır. Ancak bunu yapmak yerine tamamen keyfi bir tutumla HDP'lilere bir kağıt yazdırarak suç işlediklerini görüyoruz" diye konuştu.