AKP-Saray paramiliter güçler istihdam etmeye başladı

Saray rejimi, yürütmüş olduğu kirli savaş konseptini genişletiyor. Kürdistan kentlerinde görevlendirmek üzere 30 bin ‘silahlı korucu’ istihdam edecek.

AKP-Saray rejiminin ülkede hayata geçirdiği kirli savaş politikaları sonucu yaşanan kaos ve kriz gittikçe büyüyor. Hayata geçirdiği savaş konsepti karşısında da tutunamayan saray rejimi, bu kez de bölgedeki korucu sayısında artışa giderek, durumu kurtarmaya çalışıyor. İnsanları güvenlik adı altında köy koruculuğuna teşvik etmeye almaya başlayan saray rejimi, alttan alta kendisine bağlı paramiliter (kontra) güçler oluşturmaya başladı. 

30 bin yeni kontra istihdam etmeyi amaçlayan proje yine Kürt kentlerinde işletilecek. Resmi olarak 15 bini köy korucusu olarak kaydedilecek kişilerin yanı sıra 15 bin kişi ise gönüllü korucu olarak kayıtlara geçecek.

Saray rejiminin ne denli kirli bir savaşa hazırlandığını ortaya koyan bu çalışma, ülkede yaşanan kaos ve krizi daha da derinleştireceğe benziyor.

URFA’NIN TÜM İLÇELERİNDE KONTRA ALIMI YAPILACAK

Urfa'da merkez ilçeler olan Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri dahil olmak üzere tüm kırsal ilçelerde ‘geçici ve gönüllü köy korucusu’ adı altında paramiliter kişilerin istihdam edilmesi için kaymakamlıklar ve karakollar üzerinden çalışma başlatıldı. Kürt siyasi partilerin yoğun halk desteğini aldığı Urfa ilçelerinde işe alınacak ‘korucular’ için açıklanan resmi rakamlar da dikkat çekiyor. Bu kapsamda Viranşehir için ilçeye bağlı mahallelerde kullanılmak üzere, 20 kişi ‘korucu’ olarak istihdam edilecek.

VİRANŞEHİR, CEYLANPINAR VE SURUÇ’A DAHA FAZLA ‘KORUCU’

Ceylanpınar ve Suruç ilçeleri için resmi olarak 15’er kişinin korucu olarak istihdam edileceği belirtiliyor. Bu sayının korucu görevlendirilen diğer ilçelere göre 3-4 kat fazla olması dikkat çekiyor. Paramiliter güç oluşturmaya yönelik yürütülen bu çalışma kapsamında; Bozova, Siverek, Hilvan, Harran, Halfeti, Akçakale, Karaköprü, Eyyüniye, Birecik ve Haliliye ilçelerinde kaymakamlıklar tarafından her ilçeye 5'er korucunun alınacağı duyuruldu.

İlçelerde, kaymakam ve asker talimatıyla, belediyeler üzerinden yapılan anonslarla ‘korucu’ alımlarına dair bilgilendirmelerde bulunuldu. ‘Korucu’ başvurularının başladığı Urfa ilçelerinde, AKP-Saray’ının başvuru kriterlerine uyanlara silahlar dağıtılmaya başlandı bile.