Ali Veli’den günlerdir haber alınamıyor

Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye olduktan sonra kendisinden haber alınamayan ve işkence gördüğüne dair görüntüleri ailesine gönderilen mülteci Ali Veli’den günlerdir haber alınamıyor.

MÜLTECİDEN HABER ALINAMIYOR

Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi’nden 13 Mart’ta tahliye edildikten sonra kendisinden haber alınamayan ve bir süre sonra ailesine işkence anlarının görüntüleri gönderilen mülteci Ali Veli’den (19) haber alınamıyor. Veli, sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’ne (GGM) götürüleceği gerekçesiyle jandarmaya teslim edildi. Ancak GGM'ye teslim edilip edilmediği bilinmiyor. Veli'nin akıbeti belirsizliğini korurken, Kuzey ve Doğu Suriye kenti Qamişlo’da yaşayan ailesine bir süre önce işkence gördüğüne dair görüntüler gönderildi. 

Kimliği belirsiz kişiler, görüntüleri ulaştırdıkları aileden Veli'nin babasının kendilerine teslim edilmesini istedi. Babanın teslim edilmemesi halinde Ali Veli’nin öldürüleceği belirtildi.  

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mêrdîn Şubesi avukatları, olaya dair suç duyurusunda bulundu. Başvuruya dair herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı öğrenilemedi.