Alman heyet KDP silahları için bölgede!

KDP'ye bağlı çetelerin Xanesor'a saldırmak için Koalisyonun DAİŞ ile mücadele için verdiği silahları kullandıkları ortaya çıkınca, Alman bir heyet bölgeye geldi.

KDP'ye bağlı çete grupları 2-3 Mart'ta Duhok'a bağlı Sihela yönünden gelerek Şengal'in Xanesor beldesine saldırdılar. Bu saldırılara karşı bütün Kürdistanlılar ve dünya kamuoyunda bir tepki oluştu. 

Çekilen görüntülerde ortaya çıkan silahlar daha fazla tepki topladı. Çünkü bu silahlar Koalisyon güçleri tarafından DAİŞ ile mücadele için verilen silahlardı. Fakat KDP'ye bağlı çeteler bu silahları sivil halka karşı kulandılar. 

Uluslararası Koalisyon güçleri A4 Dingo Panzer, MG3, H&K36 gibi silahları KDP güçlerine DAİŞ ile mücadele için vermişti. Fakat çeteler bu silahların yönünü gene katliama uğrayan Şengal halkına çevirdiler. 

ALMANYA BİR HEYET GÖNDERDİ

Şengal'e bunları araştırmak için gelen Alman heyeti bazı araştırmalarda bulundu. Heyet araştırmalar çerçevesinde HPG güçlerini de ziyaret etti. HPG yetkililerinin verdiği bilgilere göre, heyet bölgeye, getirilen bu silahların kime karşı kullanıldığını öğrenmek için geldi. Heyet üyeleri silahların Êzidî halkına karşı kullanıldığını bilmediklerini ve böylesi bir durumdan üzüntü duyduklarını belirterek, geniş bir araştırma yapmak için tekrardan geleceklerini aktardı.

KDP SİLAHLARI SAKLADI

Şengal ve Xanesor'da bulunan KDP güçlerinin araştırma için heyetin geleceğini öğrendiğinde silahlarını sakladığı öğrenildi.