Amed’de operasyon ve ajanlaştırma faaliyetleri

HPG, Amed'de binlerce askerin katılımıyla yürüttüğü operasyonlarda sonuç elde edemeyen Türk ordusunun, bölgede ajanlaştırma girişimlerine hız verdiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, Türk ordusunun Amed’deki operasyonları ve ajanlaştırma faaliyetleri hakkında yazılı açıklamada bulundu.

BİM tarafından verilen bilgiler şöyle:

26 Aralık 2016 tarihinde Amed’in Şehit Navdar ve Şehit Rojhat alanlarında TC ordusu 6 bin askerin katılımı ile 5 gün süren bir operasyon başlatmıştır. Operasyon sonuçsuz geri çekilmiştir.

22 Aralık 2016 tarihinde TC ordusu 10 bin askerin katılımı ile Amed’in Çermik - Çüngüş - Ergani ile Adıyaman’ın Gerger ilçesini kapsayacak şekilde bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 5 gün devam etmiş ve geri çekilmiştir.

5 Ocak günü Amed’in Şehit Navdar ve Şehit Rojhat alanlarında TC ordusu operasyon başlatmıştır.

TC ordusu Amed’de gerçekleştirdiği son operasyonlarda Lice ilçesinde bulunan yöre halkını tehditler ile ajanlaştırma girişimlerinde bulunmaktadır. TC ordusu askerleri Licok, Kerwaz, Mehle, Nenyas ile Cumar köylerinde bulunan birçok eve girmiş ve evlere zarar verilmiştir. Aynı zamanda TC ordusu yöre halkından birçok kişiyi de gözaltına almıştır. TC ordusu Çemealik, Speynik, Xıraba ve Şele köylerinde bulunan birçok yurttaşı Lice’ye bağlı Korxe ve Angol karakollarına getirterek kirli oyunlar ile ajanlık dayatması yapmaktadır.