Antepli kadınlar da ‘HAYIR’ diyor

AKP rejiminden dolayı son derece endişeli olan Antepli kadınlar; kendi özgürlükleri için, tek kişilik rejime ve tekçi zihniyete karşı ‘’Hayır’’ diyeceklerini söyledi.

Sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek mesleğinden ihraç edilen Deniz Aktaş, referandumun ‘’Evet’’ ile sonuçlanması durumunda Türkiye’nin bir kaosa doğru gideceğini belirterek, Hayır deme gerekçelerini sıraladı: “Referandumda; tek kişilik ve tekçi rejime karşı, cinsiyetçi ve dinci politikalara karşı, halklara karşı yürütülen inkar ve imha politikalarına karşı, kadına yönelik ölüm ve şiddete karşı ‘Hayır’ diyeceğim. Bütün işten çıkartılan ve ihraç edilen emekçiler için, doğanın talanı ve ölümler için ‘Hayır’ diyeceğim” dedi.

Savaş isteyenlere karşı mücadelelerini yükselteceklerini dile getiren Aktaş, tüm kadınlara “Hayır” deme çağrısında bulundu.

KADINA YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI ‘HAYIR’

Ticaretle uğraşan Güler Erat da referandumda oyunun “Hayır” olduğunu ifade ederek AKP’nin ekonomi politikalarından dolayı dükkanının kapandığını söyledi. Kadın olarak sürekli saldırılara maruz kaldıklarını ve şehirde tek başına yürümeye korkar hale geldiklerini aktaran Erat da kadınlara “Hayır” deme çağrısı yaptı. Erat, “Kadının özgür olduğu yerde dünya daha güzel olur” dedi.

ŞERİAT ZİHNİYETİNE ‘HAYIR’

Fatma Lebe, kadın hakları ve özgürlüğü için ‘’Hayır” diyeceğini belirterek şunları dile getirdi: “Karanlık günleri, hırsızlık ve işsizliği geride bırakmak için, demokratik haklarımıza kavuşmamız için, zulüm ve işkencelere son vermek için ‘Hayır’ diyeceğim. Eğer referandumda ‘Evet’ çıkar ise ağır günler Türkiye’yi bekliyor olacak; her şey bir kişinin emrinde olacak. Bu kişi istediği kişiyi öldürtür, tutuklar, cezaevine attırır. Biz bu zihniyete ‘Hayır’ diyeceğiz. Eğer ‘Evet’ çıkarsa şeriat sistemi ülkeye gelir. Kadının elinde olan bütün hakları da alınır. Biz kadınlar şeriat rejimine karşı sonuna kadar direneceğiz ve alanlarda olacağız. Antepli kadınlarına sesleniyorum: Kadının özgürlüğü için ‘Hayır’ deyin.”

KADINLAR ‘HAYIR’LA KAZANACAK

Gül Refat Hebeş ise kadınların kendi özgüçleriyle, özgür yaşamın temellerini attığını ancak egemen ve kadın düşmanı olan güçlerin buna saldırdığını ifade ederek “Biz kadınlar olarak inkarcı ve kadını kabul etmeyen zihniyete ‘Hayır’ diyeceğiz. Kürdistan ve Türkiye’de kadınlar ‘Hayır’la kazanacaktır. Antepli kadınlarına sesleniyorum: Kalıcı bir çözüm ve kadın hakları için ‘Hayır’ deyin.”