GÖRÜNTÜLÜ

Aydın ve akademisyenlerden Kandil ziyareti

Peşmerge ve gençlerden sonra Behdinan alanından bir grup aydın ve akademisyen de Kandil’i ziyaret ederek gerillaya desteklerini açıkladı.

Güney Kürdistan’ın Behdinan alanından bugün Kandil’e giden bir grup aydın ve akademisyen, Kürt ulusal kongresinin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Akademisyen ve aydınlar adına konuşan Duhok Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KNK Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Berwari, PKK’nin sadece bir parçanın değil, tüm Kürdistan’ın partisi olduğunu, gerillanın da tüm Kürdistan parçalarının savunma gücü olduğunu söyledi.

‘PKK KÜRDİSTANIN HER YERİNDE OLMALIDIR’

PKK’nin her yerde mücadele yürütme hakkı olduğunu belirten Berwari, “O açıdan PKK, gerilla güney Kürdistan’dan çıksın diyenler olaya tüm Kürdistan açısından bakmıyorlar. Onlar sadece bir parçadan ve kendi çıkarları temelinde olayı ele alıyorlar. Bu yönüyle bugün Kürdistan’ı işgal edenler ve Kürt düşmanlığı yapanlar nasıl ki Kürdistan’ı bölüştürmek istiyorlarsa, onlar da aynı şekilde bakıyorlar" dedi.

'ZİYARET KÜRT BİRLİĞİNİN MESAJIDIR'

Heyeti bir grup gerillayla birlikte karşılayan KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Serhat Varto da desteklerini sunanlara teşekkür ederek, ziyaretin kendileri açısından çok değerli olduğunu, bu ziyaretle düşmana, Kürtlerin bir daha kardeş kavgası yapmayacakları mesajının bir kez daha iletilmiş olduğunu belirtti.

Varto, Kürtlerin işgal ve soykırımcılığa karşı direnme kararlılığında olduğunu, hareket olarak kendilerinin de bunun için ciddi hazırlıklarının olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bugün buraya gelen misafirlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bilinmelidir ki, hareketimiz halkımız üzerindeki baskı ve saldırıları kırmak için önemli hazırlıklar içindedir. Yine ulusal kongre için başlatılan hazırlıkları geliştirmek istiyoruz.”

‘İÇ SORUNLAR ULUSAL KONGREYLE ÇÖZÜLÜR’

Varto, Kürt siyasi güçleri arasında yaşanan sorunlara da dikkati çekerek, bu sorunların çözüm adresinin de ulusal kongre olduğunu belirtti.

Bazı Kürt partilerinin iç sorunların kongre önünde engel olduğunu söylediklerini hatırlatan Varto, “Sorunlar ulusal kongre önünde değildir, aksine ulusal konge sorunların çözüm yeridir" diyerek, şöyle devam etti.
“Eğer böyle yaklaşılırsa halkımızın istemleri yerine getirilmiş olacak. Türk devleti Kürt karşıtı bir oluşum yaratmaya çalışıyor. Ancak eğer tüm Kürt siyasi güçleri birlik olurlarsa o zaman hiçbir işgalci güç Kürtlerin gücü karşısında duramayacaktır.

Halkımız Bamernê'de nasıl ki Türk tanklarının önünde durduysa, Kandil'e olası bir saldırıda da yine tankların önünü tutacaklardır. Bu inançla yaptığınız bu ziyareti çok değerli buluyor, geldiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”