Aydoğan'ın duruşması görüldü: AKP yeni tezgah peşinde!

Tutuklu HDP Milletvekili Aydoğan hakkında açılan bir davanın duruşması bugün görüldü. HDP'li Beştaş da "Bu tezgahla dosyalar karara bağlanarak arkadaşlarımızın milletvekillikleri düşürülmeye çalışılıyor" dedi.

Tutuklu HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında 2011 yılında katıldığı basın açıklamaları, yürüyüş ve cenaze töreni gerekçe gösterilerek açılan davanın 13'üncü duruşması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. “Örgüt propagandası yapma”, “Örgüt üyesi olma” ve “2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet etmek” iddialarıyla hakkında 18 yıl hapis cezası istenen Aydoğan, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Duruşmaya ayrıca Aydoğan’ın avukatlarının yanı sıra HDP’li vekiller Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve Meral Danış Beştaş da katıldı. 

AVUKATLAR SÖZ ALDI

Av. Abdulkadir Güleş, müvekkili Aydoğan hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı ve kendisini yargılayan mahkeme üyelerinin FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edildiğini, kimilerinin ise tutuklandığını hatırlattı. 
Müvekkilinin, iddianamede yer alan 16 Mayıs 2011 tarihli basın açıklamasından daha önce beraat ettiğini ancak bu açıklamanın tekrardan dosyaya konulduğunu ifade eden Güleş, devam eden davanın müvekkilinin beraat ettiği dava ile birleştirilmesini istedi. 

Av. Devrim Barış Baran da "Örgüt Propagandası"nın vasfının değiştiğini belirterek, müvekkilinin propaganda yapıp yapmadığına dönük bilirkişi raporu istedi. Son olarak savunma yapan avukat Fatma Kobikoğlu, müvekkilinin kendisini seçen halkın taziyesine katılıp yanında bulunduğu için yargılandığını söyledi. 

AYDOĞAN: ACELENİZİ ANLAMIYORUM!

Aydoğan ise "Ne yazık ki kentte attığımız her adım emniyet tarafından kontrol edilerek, hakkımızda fezleke hazırlandı. Ne yazık ki vekillik yapmamız engellenmek isteniliyor" dedi.

Bingöl’de 6 kolluk gücünün tecavüzüne uğrayan bir lise öğrencisinin davası için Bingöl Adliyesi’nde bulunmasının dahi davaya dönüştüğünü söyleyen Aydoğan, “Dosyalarımız böyle şişirilerek topluma suçluymuşuz gibi lanse edilmek isteniliyor” diye ekledi.

Mahkeme Heyeti, avukatların taleplerinin dava sürecini uzatacağını belirterek, tüm talepleri reddetti. Aydoğan, heyetin “Hakkında karar vereceğiz, son olarak ne söylemek istersin?” sorusuna Aydoğan, “Türkiye’de her mahkeme celselerce sürerken bu acelenizi anlayamıyorum. Savunmaya hazırlanmadığım için diyecek bir şeyim yok. Süre verilmesi halinde hazırlanabilirim” diye yanıtladı.

Avukatların süre talebini dikkate alan Mahkeme Heyeti, duruşmayı 13 Ocak'a erteledi. 

BEŞTAŞ: VEKİLLİKLER DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR

Duruşma sonrası açıklama yapan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Açıkçası 4 Kasım’dan bu yana gözlemlerimiz var. Hükümet yeni bir tezgah peşinde. Bu tezgahla, alelacele dosyaları karara bağlayarak arkadaşlarımızın milletvekillikleri düşürülmeye çalışılıyor. Bu da önümüzdeki süreçte Türkiye açısından çok çok önemli bir karar durumudur" dedi.