'Barzani'nin tehditleri Kürt düşmanlarının işine yarıyor'

Kürdistan Liberal Birlik Partisi Başkanı Ebir Hesaf, Neçirvan Barzani’nin “PKK Şengal’den çıksın, çıkmazsa güç kullanırız” şeklindeki tehditlerinin Kürt düşmanlarının işine yaradığını ifade etti.

Rojava’daki Kürt partileri KCK’nin ulusal birlik çağrısına her geçen gün desteklerini artırırken birlik ve Kürtlerin özgürleşmesi önünde engel olan değerlendirme ve politikalara tepkilerini ortaya koyuyor.

Kürdistan Liberal Birlik Partisi Başkanı Ebir Hesaf, KCK’nin ulusal birlik çağrısı ve bu çağrı ardından Neçirvan Barzani’nin “PKK Şengal’den çıkmalı” şeklindeki açıklamalarını ajansımıza değerlendirdi.

‘ÖZGÜR BİR KÜRDİSTAN’I ULUSAL BİRLİKLE YARATABİLİRİZ’

Bugün gelinen aşamada her 4 parça Kürdistan’daki Kürt düşmanlarının Kürtler üzerinde yeni komplolar geliştirmeyi ve Kürt mücadelesini boşa çıkarmayı istediğini belirten Kürdistan Libaral Birlik Partisi Başkanı Ebir Hesaf, “Ama biz Kürtlerin nüfusu neredeyse 45 milyona yakın. Bu kadar derin bir tarihi ve yoğun bir nüfusu olan bir halk halen birçok hakkına ve varlığını özgürce ortaya koyma durumuna ulaşabilmiş değil. Ortada bir Kürt sorunu var. Ama bu durumda bile bakıyoruz Kürtlerin bir birliği yok.

Bu noktada tüm Kürt tarafları bir ulusal kongreyle Kürtlerin birliğini oluşturup ortak güçlü bir mücadele yürütme ihtiyacını görmelidir. Kürtler olarak ancak böyle bir kongreyle ulusal birliğimizi oluşturarak geliştirilen komplolara karşı durum, mücadelemizi geliştirebilir ve haklarımızı elde edebiliriz. Özgür bir Kürdistan’ı ancak böyle kurabiliriz” diye konuştu.

‘BARZANİ’NİN BU TAVRI KÜRT DÜŞMANLARINA HİZMET EDİYOR’

KCK’nin Kürt parti ve güçlerine yaptığı ulusal kongre ve birlik çağrısı gerçekten de kutsal bir çağrı olduğunu dile getiren Hesaf şöyle konuştu: “Biz de hareket olarak katılıyoruz ve bu ihtiyacı hissediyoruz. Bütün Kürt halkının sesini bu kongreye ulaştırabilmesi ve bütün Kürt partilerinin bu kongreye katılması gerekir.”

KCK’nin ulusal birlik çağrısından sonra Neçirvan Barzani’nin Şengal’e ilişkin yaptığı açıklamaların üzücü ve kabul edilemez olduğunu ifade eden Hesaf “Şengal’i kimin kurtardığını herkes biliyor. Hepimiz biliyoruz ki dağdan gelen gerillalar Şengal’deki Êzidî halkımızı kurtardı ve Şengal’i özgürleştirdi. Yine YPG katliam sürecinde koridor açarak 150 bin insanı DAİŞ’in katliamından kurtardı. Ama bugün Neçirvan Barzani’nin ‘PKK Şengal’den çıksın, yoksa biz güç kullanırız’ vb. söylemleri Kürt düşmanlarının işine yarıyor. Bu açıklamaları doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz” dedi.

‘BİRKAÇ PARTİ KÜRTLERİN HAYALLERİNİN ÖNÜNDE DURAMAZ’

Kürt ulusal birliğinin bir kongreyle gerçekleştirilmesi gerektiğine yeniden dikkat çeken Hesaf gerçekleşmesi gereken ulusal kongrede tüm Kürt partilerinin ve güçlerinin yerini alması temennisini dile getirdi.

Hiçbir gücün Kürtlerin ulusal birlik hayali önünde duramayacağını ifade eden Hesaf şunları söyledi: “KDP, ENKS gibi güçler Kürdistan’ın büyüklüğü içinde küçük parçalar, güçler. Eğer bu politikalarında ısrar eder, yine ulusal kongreye katılmazlarsa da ulusal kongre olabilir. Birkaç parti veya güç Kürtlerin bu hayalinin önünde engel olamaz. KDP’siz de ulusal kongre olabilir. Her ne kadar çalışmalarına saygılı olsak da Kürtlerin bu hayalinin önünde engel olamazlar. Ulusal kongrenin vakti gelmiştir, acil olarak herkes bu kongre ve ulusal birlik için çalışmalıdır.”