Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde su işkencesi

Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına tutulan ESP'li Ümit Tekin, çırılçıplak soyuldu, dövüldü. Tekin, soğuk su işkencesine de maruz kaldı, tecavüz ve ölümle tehdit edildi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, işkenceci polisler ile işkenceyi gizleyen doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alınarak tutuklanan ESP'li Ümit Tekin, gözaltında saatlerce işkenceye maruz kaldı. Ceylanpınar Devlet Hastanesi doktoru işkenceyi gizledi. Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Tekin'e işkence yapan polisler ile amirleri ile doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. 

6 Şubat'ta oturduğu internet kafeden gözaltına alınarak Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Tekin, yaşadığı işkenceyi 9 Şubat'ta Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Özlem Uçar'a şu şekilde anlattı: "Beni çırılçıplak soyup odanın bir köşesine attılar. Dövmeye başladılar. Cinsel organıma, karnıma, bacaklarıma tekme attılar, yüzüme yumruk ve tokatla vurdular."

Tekin gözaltında, 12 Eylül dönemi ve 1990'larda uygulanan "soğuk su işkencesi"ne de maruz kaldı. Tekin yaşadığı bu işkenceyi şu şekilde anlattı: "Başımı öne eğip, sırtımdan vücuduma ağır ağır yayılacak şekilde soğuk su döktüler. Bir süre ıslak vaziyette dövmeye devam ettiler."

Tecavüzle tehdit edildiğini, cinsiyetçi küfürlere maruz kaldığını anlatan Tekin, gece yarısından sonra ters kelepçe takılarak Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

DOKTOR İŞKENCEYİ GİZLEDİ

Hastanede doktorun kendisine uzaktan bakarak, "Tamam, kelepçeyi açmaya gerek yok. Gençtir, geçer" dediğini anlatan Ümit Tekin, birkaç dakikalık muayenenin ardından ters kelepçeli bir şekilde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü ve burada işkenceye devam edildiğini söyledi. Gece saat 02.30 sıralarında nezarethaneye alınan Tekin, ertesi gün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

POLİS VE DOKTOR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Avukat Özlem Gümüştaş, müvekkili ile yaptığı görüşmede işkence izlerini çıplak gözle de gördüğünü belirti. Gümüştaş işkence izlerine ilişkin şunları belirtti: "Müvekkilin sağ kulağında darptan kaynaklı yoğun duyma kaybı vardır. Sırt ağrısı sürmekte, yavaş hareket etmektedir. Sırtında işkenceden kaynaklı izler belirgin şekilde durmakta, kimileri kabuk bağlamaya başlamıştır. Yüzünde ve boynunda kızarıklık ve morluklar devam etmektedir. Çıplak bekletildiği ve ıslatıldığı için bronşite bağlı titreme yoğun olarak gözlemlenmiştir."

Avukat Gümüştaş, müvekkilinin yaşadığı işkence nedeniyle Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürü, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli olan ve Tetik'in eşgalini verdiği polisler ile Tetik'in Emniyet Müdürlüğünde kaldığı süre içinde görev yapan diğer polisler, gözaltı ve nezaret sorumluları ile Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde görevli olan ve gözaltı girişi sırasında sağlık raporunu veren doktor hakkında şikayetçi oldu. 

Dilekçede, şüphelilerin "işkence", "görevi kötüle kullanma", "suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme", "hakaret" ve "tehdit" suçlarını işlediği belirtildi.