DAİŞ’in elinde esir olan El Hisam, şimdi QSD saflarında

DAİŞ çetelerinin elinde 4,5 ay esir kalan Musab El Hisam QSD saflarına katıldı. Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yerini alan El Hisam, zulmün hesabını soruyor.

Rakka’yı kuşatma ve özgürleştirme hamlesinde Fırat’ın Gazabı savaşçılarının ilerleyişini an be an takip etmeyi sürdürüyoruz. Savaş mevziisinde hayat hikayesine tanık olduğumuz bu kez, Rakkalı QSD savaşçısı Musab El Hisam.

Doğma büyüme Rakkalı olan El Hisam 29 yaşında. Yoksul olmaları sebebiyle 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Rakka’dan Grê Spî’ye göç etmiş, maddi durumları düzelince yeniden Rakka’ya dönmüş. Evli ve 2 çocuk babası olan El Hisam; 2011 yılında Suriye’de başlayan halk ayaklanmalarına katılmış, ayaklanmanın iç savaşa dönüşmesinin ardından kendi ifadesiyle sessizliğe bürünmüş.

Suriye iç savaşı başladıktan sonra Rakka; ÖSO, El Nusra, Ehrar El Şam vb. çete gruplarının işgali altına girer. El Hisam eşi ve çocuklarıyla Rakka’dan ancak, babasının hayatını kaybetmesi, annesinin de bakıma ihtiyacı olması nedeniyle Rakka’ya geri dönmek zorun kalır. Bir süre burada yaşayan El Hisam, DAİŞ çetelerinin işgalinin büyümesiyle Rakka’dan ayrılmak ister ancak DAİŞ tarafından esir alınarak, zindana atılır.

DAİŞ’in elinde 4,5 ay esir kalan Musab El Hisam, ağır işkencelere maruz kalır. Çetelerin elinden kaçmayı başaran El Hisam, YPG/YPJ savaşçıları tarafından Haziran 2015’te özgürleştirilen Grê Spî’ye gelir. Bir süre sonra da QSD saflarına katılmaya karar verir.

Musab El Hisam, şu anda Fırat’ın Gazabı Eylem Odası tarafından Fırat’ın Gazabı hamlesinde bir savaşçı. Doğup, büyüdüğü topraklarını fedai bir ruh ile savunmak için silahını ve rextını kuşanmış, faşist DAİŞ çetelerine karşı savaşıyor.

‘ZULMÜN KALESİ SARSILIYOR’

DAİŞ çetelerinin işgal ettiği bölgede kalmaya çalıştığını söyleyen El Hisam şunları söyledi: “Köyler, mezralar ve stratejik tepelerde şiddetli çatışmalar yaşadık, birçoğunu DAİŞ çetelerinden temizledik, özgürleştirdik. Zulmün kalesine adım adım ilerliyoruz. Kale sarsılmaya başladı.

Rakka’yı özgürleştirerek DAİŞ çetelerinin tüm Suriye halklarına yaşattığı acıların hesabını soracağız. Özellikle de Rakka’da pazarlarda satılan kadınların ve kafası kesilerek katledilen insanların intikamını alacağız.”

ode: