GÖRÜNTÜLÜ

Derin peşmergelerden HPG'ye ziyaret

Derin Peşmergeleri Kürt Halk Önderi Öcalan'a teşekkür etmek için Kerkük'te bulunan HPG güçlerini ziyaret etti.

Güney Kürdistan'ın birçok şehrinden bir araya gelen 70-80 civarında Derin Peşmergeleri Kerkük'teki gerilla güçlerini ziyaret ettiler. Derin peşmergelerinin bu ziyareti HPG gerillaları tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılandı. Saygı duruşunun ardından, Dukan ilçesi çevresindeki Derin Peşmergeleri (Eski Peşmerge) Başkanı Osman Sêderî bir konuşma yaptı. Öncelikle gerillaların Kerkük'e gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sêderî, şunları belirtti: "Tam 18 yıl ve 18 gündür Önder Apo esaret koşuları altındadır. Bütün Kürt düşmanları bunu çok iyi bilmelidirler ki, bugün Önder Apo’nun binlerce fedaisi bulunmaktadır. Bugün bizler ve Önder Apo’nun fedaileri Kerkük'te aynı mevzilerde bulunmaktayız. Kürt savaşçılarına ’terörist’ diyorlar, fakat bugün terörizme karşı savaşan tek güç Kürt savaşçılarıdır. DAİŞ terörizmine karşı tek direnen güç Kürt güçleriydi.”

’ORTAK BİR KOMUTANLIK KÜRT HALKINA DAHA FAZLA KAZANDIRIR’

Derin Peşmergelerinin yaptığı ziyaret için teşekkür eden Kerkük HPG komutanlarından Cesur Şoreş şöyle dedi: "Böyle olağanüstü durumların yaşandığı bir zamanda, Kürdistan için yıllarca emek vermiş olan Derin Peşmergelerinin bizi ziyaret etmesi bizim için mutluluk verici bir ziyaret olmuştur. Umuyorum ki bu anlamlı ziyaret kendisi ile birlikte Kürt Ulusal Kongresini ve Kürt birliğini de getirir. Çünkü bugün Kürdistan'ı özgürleştirmek için büyük imkanlar bulunmaktadır.”

Sürecin önemine değindikten sonra ortak bir komutanlıkta ulusal çıkarların korunmasına vurgu yapan Cesur Şoreş, devamında şunları belirtti: "Kürt güçleri ve Kürt örgütleri vardır. Eğer bizler askeri güçlerimizi ve örgütlülüğümüzü bir yapabilirsek Kürt halkı ve Kürdistan için büyük kazançlar elde edebiliriz. Nasıl ki peşmerge güçleri ve gerilla güçleri birlikte DAİŞ çetelerine karşı direnip bugün çeteleri bitirme durumuna getirmiş ise, bu örnek Kürt halkı için çok anlamlı ve önemli olabilmelidir. Eğer bugün Kürtler tek komutanlık altında güçlerini birleştirebilirler ise daha büyük kazanımlar elde edeceklerdir.”

ÖCALAN'A TEŞEKKÜR

Yapılan ziyarette Derin peşmergeleri adına Osam Sêderî ve Kenan Şêx Cigirî hazırladıkları minnetarlık madalyasını ve teşekkür plaketini HPG gerillalarına teslim ettiler. Üstünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotografı bulunan plakatta şunlar yazılı: "Teşekkürlerimi Kürt Halk Önderi, direnişçi Heval Abdullah Öcalan'a sunuyoruz.”