Devlet güçlerinin ablukasındaki köyden haber alınmıyor

Mardin’in üç ilçesine bağlı köylerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından köylerde gözaltılar devam ederken, Nusaybin’e bağlı Kuruköy’den ise haber alınamıyor.

Mardin’in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçelerine bağlı 9 köyde yasak ilan eden devlet güçleri, köylere giriş çıkışları yasaklarken köylülere yönelik yoğun gözaltı operasyonları başlattı. Nusaybin’e bağlı İlkadım, Yavruköy, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu ve Kuruköy, Ömerli’ye bağlı Sulakdere, Aydere, Artuklu’ya bağlı Yandere ve Ahmetli köylerinde sürdürülen yasak ve gözaltı operasyonları kapsamında şu ana kadar onlarca kişi gözaltına alındı. 

KURUKÖY İLE İRTİBAT KESİLDİ, KÖYLÜLERİN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKE ALTINDA

Yasak ve operasyonların en yoğun sürdüğü Nusaybin’e bağlı köylerden Kuruköy’de gözaltı operasyonları ile birlikte köye yönelik gaz bombaları ile de saldırılar yapan devlet güçleri gün önceki bir kız çocuğunu da yaraladı.

Kuruköy’e ambulans girişine de izin vermeyen devlet güçleri yaralı çocuğun hastaneye götürülmesini engelledi. Kuruköy’den bu akşam itibari ile irtibat ise kesildi. Devam eden operasyon ve gözaltılar ile birlikte köyün dış dünya ile irtibatı koparken, ne olup bittiğine dair net bilgi alınamıyor. Köylülerin özellikle Nusaybin kent merkezinde yaşayan akrabaları, köyün telefon ve internetinin kesildiğini, yakınlarına ulaşamadıklarını bildirdi. Köyde yaşayanların can güvenliğinden büyük kaygı duyduklarını söyleyen Kuruköy köylülerinin akraba ve yakınları bir an önce köyden haber almak istiyor.