Encü: Bu saçmalık bir an önce son bulmalı

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, hukuksuzca tutulduğu Kandıra Cezaevi çıkışında açıklama yaptı. HDP eşbaşkanları, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin hala tutuklu olduğunu hatırlatan Encü, “Bu saçmalık bir an önce son bulmalı” dedi.

Encü, şöyle konuştu: “Bu tahliyeye sevinecek değiliz. İki eşbaşkanımızın ve milletvekili arkadaşlarımızın hala rehin tutulması, belediye eşbaşkanlarımız, parti yöneticilerimiz, il başkanlarımızın siyasi kararla hala içeride olması Türkiye’deki hukuk sisteminin iktidara ne kadar siyasete endeksli olduğunun göstergesidir. Referandum sürecinde bizleri çalışamaz hale getirmeleri; gözaltılar, baskılar bunun göstergesidir. Biz bu saçmalığın bir an önce son bulmasını ve tüm arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Ülkenin barış, huzur içinde yaşamasını istiyoruz. 

Cezaevindeki süreçte bizleri yalnız bırakmayan Kürdistan’dan, Türkiye’den, Avrupa’dan bize mesaj gönderen herkese, bizi sahiplenen halkımıza, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Onların mücadelesi bizi ayakta tuttu. Hepsine teşekkür ediyoruz.”

Encü’yü cezevi çıkışında karşılayan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da Encü’nün tahliyesinin hayırlı bir gelişme olduğunu ifade etti. Kaya, “Ülkemizin böyle hayırlı gelişmelere ihtiyacı var. Eşbaşkanlarımız, vekillerimiz ve bütün seçilmişlerimiz tutsak durumda. Onlar için de en kısa zamanda olumlu gelişmelerin gerçekleşmesini diliyoruz” diye konuştu.