‘Evet’ demeyi reddeden köyü elektriksiz bıraktılar

Van’ın Saray İlçesine bağlı Karahisar köyü trafolar yandığı için bir aydır elektrikten mahrum.

Van’ın Karahisar Köyünde bozulan elektrik trafosunun tamiri için TEDAŞ’a giden ve buradan AKP İl Başkanlığına gönderilen köylüler, AKP İl Başkanı Zahir Soğanda’nın ‘Referandumda Evet deyin, sorunu çözeriz’ önerisini kabul etmeyince elektriksiz kaldı.

Van’ın Saray İlçesine bağlı Karahisar köyü trafolar yandığı için bir aydır elektrikten mahrum. Karahisar köylüleri yaklaşık 2 ay önce sayaçlarını direklerin üstüne çıkarmak isteyen TEDAŞ görevlilerine izin vermedi. Köylülerin izin vermemesi üzerine TEDAŞ bu çalışmayı erteledi ancak köyün elektrik trafosu yanınca tüm köy elektriksiz kaldı.

Bunun üzerine köylüler önce Saray VEDAŞ’a başvurarak arızanın çözülmesini istedi. Ancak Saray VEDAŞ yetkilileri bunun kendi sorumluluklarında olmadığını ve Van VEDAŞ’a gitmelerini isteyince, köylüler soluğu Van VEDAŞ’ta aldı. VEDAŞ yetkilileri de köylülere ‘Bu sorunu ancak AKP İl Başkanlığı çözer, oraya gidin’ diyerek köylüleri AKP İl Başkanlığına gönderdi.

Köylüler bunun üzerine AKP İl Başkanlığına giderek İl Başkanı Zahir Soğanda ile görüştü. Köylülerin ‘Bir aydır elektriğimiz yok, sorunu çözün’ talebine Soğanda, ‘Referandumda evet diyecekseniz eğer, sorunu çözeriz’ dedi. Köylülerin bu talebi reddetmesi üzerine Soğanda ‘Siz bilirsiniz’ yanıtını verdi.

Konu ile ilgili konuşan köylüler, elektrik kesintisini bile fırsata çevirmek isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Karahisar köyünde 1 aydır elektrikler yok ve belli ki köylüler elektrik şantajına rağmen ‘EVET’ demeyecek.