GÖRÜNTÜLÜ

Gençler Kerkük'te: Kınamak yetmez, eyleme geçmeliyiz!

Komploya karşı Süleymaniye'den yola çıkan gençler Kerkük'e ulaştı ve burada yaptıkları açıklamada mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nu kınamak için ayın 10’nunda Süleymaniye’den Hewler’e doğru yola çıkan Güney Kürdistanlı gençler, bugün Kerkük’e ulaştı.  

Saat 14.00’te Kerkük’ün Şorice Mahallesi'ndeki Mamê Rişe Bulvarı'nda bir araya gelen gençler, herkesi komploya karşı eyleme çağırdı. 

Gençler adına konuşan Eriş Hewleri, Öcalan üzerindeki komplo ve İmralı’daki tecridin Kürt halkının özgürlük umutlarını tasfiye amaçlı geliştiğini belirterek, herkesi alanlarda Öcalan’ı sahiplenmeye çağırdı.

'EYLEMLERİMİZ KESİNTİSİZ SÜRECEK'

Hewleri, şöyle konuştu: "18 yıldır halkımız Önder Apo’nun özgürlüğü için aralıksız bir mücadele yürütüyor. Ancak komployu gerçekleştiren güçler halkımızın tepkilerini yok sayıyor. Biz de komployu ve komplocuları kınıyoruz. Ancak bilmeliyiz ki, sadece kınamakla komplo boşa çıkarılamaz, sonuçsuz bırakılmaz. Bunun için herkes eyleme geçmeli. Biz yılmadan, yorulmadan Önderliğimiz için eylemlerimizi kesintisiz şekilde devam ettireceğiz. Bugün bu yürüyüşümüzün de dördüncü günü ve bundan sonra yürüyüşümüze devam edeceğiz. Geçtiğimiz her yerde halk tarafından oldukça sıcak karşılandık. Bu sıcak karşılamalar Önder Apo’ya olan sahiplenmeden kaynaklıdır. Ancak biz gençler olarak tüm halkımıza ve özellikle gençlere, Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi daha da büyütme çağrısı yapıyoruz.”

Tevgera Azadi adına konuşma yapan Mamoste Aso da, komployu ve komplocu güçleri kınayarak, tüm Kürt halkına olduğu her yerde mücadelesini büyütme çağrısı yaptı. 

Aso konuşmasında, “Halkımız 18 yıldır eşsiz bir mücadele yürütüyor. Önder Apo’nun özgürlüğü sağlanana kadar da bu eylemlerimiz ve mücadelemiz sürecek" dedi.

Açıklamadan sonra akşam saatlerinde Hewler’e doğru yola çıkacak olan gençler, geceyi Kerkük’ün Hesare köyünde geçirecek.