Gözaltına alınan Yıldız’ın oğlu: Babam kaybedilmek isteniyor

Talatê köyünde gözaltına alınan Necat Yıldız’ın oğlu Rıfat Yıldız, devlet güçlerinin babasının gözaltında olduğunu kabul etmediğini belirtti. Yıldız, babasının gözaltında kaybedilmek istendiğine dikkat çekti.

Nusaybin’in Xerabê Bava köyünden sonra, üç gün önce abluka altına alınan ve saldırıların sürdüğü Talatê köyünde gözaltına alınan kişiler kaybedilmek isteniyor. Talatê köyünde gözaltına alınan Necat Yıldız, köy muhtarı Mahmut Uzun ve Abdurrahman Öker’den haber alınamıyor. Yalnızca Şahap Yalçın’ın gözaltında tutulduğunu kabul eden devlet güçleri, Mecid Gündüz’ü ise serbest bıraktı. 

‘BABAMI ARADIM TELEFONU ASKER AÇTI’

Gözaltında olduğu kabul edilmeyenlerden Necat Yıldız’ın oğlu Rıfat Yıldız, babasını en son 22 Şubat günü aradığını ve telefona askerin çıktığını söyledi. Yıldız, şunları aktardı: “Babamı saldırıların başladığı ilk gün aradım, telefona bir asker çıktı, ‘Babam nerde’ diye sorduğumda bana ‘Baban iyi, ben askerim’ deyip telefonu kapattı. O günden sonra da babamdan haber alamıyoruz” 

‘GÖZALTINA ALINDIĞI KABUL EDİLMİYOR’

Babasının akıbetini öğrenmek için yetkilileri, emniyet ve jandarmayı aradıklarını belirten Yıldız, “Nusaybin İlçe Jandarma Karakolu sadece Şahap Yalçın’ın gözaltında olduğunu kabul ediyor. Babam Necat Yıldız, Abdurrahman Öker ve köy muhtarı Mahmut Uzun’un gözaltına alındıkları ise kabul edilmiyor.’’ 

Rıfat Yıldız, babası ve beraberinde bulunanların kaybedilmek istendiğine dikkat çekerek kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.