GÖRÜNTÜLÜ

Güney gençliğinin Öcalan için yürüyüşü başladı

Güney Kürdistan gençliğinin “Devrimci intikamla işgalciliği parçalayalım, Önderliği özgürleştirelim” sloganıyla Süleymaniye’den Hewler’e doğru yürüyüşü başladı.

Güney Kürdistan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nu protesto etmek için ilk kez gerçekeştirilen yürüyüş, Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Örgütü, Gençlik Direniş Hareketi ve Rojava Gençlik Hareketi'nin öncülüğünde başladı.

Süleymaniye’nin Nali Parkı'nda saat 10.00'da başlayan yürüyüşün amacına dönük açıklama yapan gençler, “18 yıl önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo ile tutuklanarak Türk devletine teslim edildi. Öcalan’a yönelik komplo dünyada başka hiçbir kimseye dönük geliştirilmemiş bir komplodur. Hiçbir ahlaki, hukuki ve insani ölçü tanımadan geliştirilen bir komploydu" dedi.

Komplonun Öcalan şahsında tüm Kürt halkı ve özgürlük talep eden herkese karşı yapıldığını vurgulayan gençler, “O açıdan Önder Apo üzerinde geliştirilen tecrit insanlık dışıdır" diye belirtti.

'YÜRÜYÜŞE GÜÇLÜ KATILALIM'

Açıklamada, gençliği kendi özüyle buluşturanın Öcalan’ın fikirleri olduğu kaydedilerek, yürüyüşe güçlü katılımın sağlanması istendi.

“Komploya katılan tüm güçleri kınıyoruz ve Önder Apo’nun özgürlüğünü güney Kürdistan gençliğinin özgürlüğü olarak görüyoruz" diyen gençler, şunları da kaydetti:

"CPT ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni İmralı’da geliştirilen tecridin ve Önder Apo’nun en temel haklarının gasbından sorumlu görüyoruz. Önder Apo’ya ilişkin tarafsız duruşlarından kuşku duyduğumuzu belirtiyoruz.

Önder Apo’nun özgürlüğü için yürüyüş gerçekleştiren enternasyonalist gençlere selamlarımızı gönderiyoruz.

'Güneşimizi karartamazsınız' eylemlerinde şehit düşenleri saygı ile selamlıyor ve yaktıkları ateşin yolumuzu aydınlattığını belirtiyor ve mücadeleyi yükseltmemize gerekçe olduğunu belirtiyoruz.

Tüm Kürt gençliğine Önder Apo’nun özgürlüğü için komploya karşı daha aktif mücadele çağrısı yapıyoruz. Yine özellikle 15 Şubat’ta Hewler’de yapılacak eylem için Güney Kürdistan gençliğine güçlü katılım çağrısı yapıyoruz.”

Süleymaniye’den Çemçemal ve Kerkük yol güzergahını takip ederek 5 gün boyunca yürüyecek olan gençler, 15 Şubat günü Hewler’de yapılacak geniş bir katılımla basın açıklaması düzenleyecek.