GÖRÜNTÜLÜ

Güney Kürdistanlı din alimleri, Kandil’i ziyaret etti

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na saldırılarını kınamak ve gerillaya destek vermek amacıyla Kandil’i ziyaret eden Din Alimleri ve Qadiri Tarikatı üyeleri, ulusal kongre çağrısında bulundu.

Din alimleri ve Qadiri Tarikat üyeleri, gerilla alanlarında KCK İnanç Komitesi üyesi Cihan Eren tarafından karşılandı. Din alimleri Şehit Mehmet Karasungur şehitliğini ziyaret etti.

KCK İnanç Komitesi bir konuşma yapan Eren, “Gerilla güçleri olarak bu ziyaretinizden güç ve irada alıyor, anlamlı buluyoruz. Şimdi ulusal birlik görevi din alimleri omuzları üzerindedir. Ulusal kongreye ilişkin çağrısınız ve çabalarınızı artırmanız gerekiyor” dedi.

İslam devletlerine ve din alimlerine Türk devletinin şehitliklere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı tutum almaya çağıran Din Alimleri Demokratik Kongresi üyesi Nadir Ali, ulusal kongre için acil girişimde bulunması gerektiğini dile getirdi.

Ziyarette bulunan din alimleri şöyle konuştu:

Güney Loristan din alimlerinden Mamoste Wirya: Kürdistan’ın kutsal yerlerine ve yoksul halka yapılan saldırılar Kuran, Sünnet ve İslam şeriatının bütün prensiplerinin ayaklar altına alınmasıdır. Bu nedenle buradan iktidara, bütün siyasi taraflara, aydınlara ve Güney Kürdistan halkına saldırılara karşı sessizliklerine son verme ve ulusal ve yurtsever tutumlarını ortaya koyma çağrısı yapıyoruz.”

Şehit Rüstem Cudi Kampı adına konuşan Mele Ali: Baas rejiminin Güney Kürdistan halkına yaptığı saldıralar gibi Türk devletinin de İslam adı altında Kürdistan halkına ve tarihine saldırıyor. Nasıl ki DAİŞ çeteleri Musul’daki Nebi Yunis camisi örneğinde olduğu gibi camilere saldırıp yıkıyorsa, Türk devleti de yanı zihniyetle Kürt halkına saldırıyor.

Kadiri Tarikatı’ndan adına konuşan Latif Abdullah: Kadil’de toplanmamızın amacı Kürt halkının düşmanlardan korkmadığını göstermekti. Kürt halkı haklarını elde etmek için her zaman bedel verdi, şimdi de vermeye hazırdır.

Binare Kandil Din Alimleri’nden Niyaz Rehfet: Türk askerlerinin Kürdistan topraklarındaki varlığı hiçbir zaman kabul edilmedi. Kürt halkı yediden yetmişe tutum sahibi olmalıdır. Özellikle din alimleri çaba içerisinde olmalı, toplumu Türk askerlerinin Kürdistan topraklarındaki varlığı konusunda uyandırmalıdır.