Hakkari ve Mardin’de 13 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Hakkari ve Mardin’de gerçekleştirdikleri eylemlerde 13 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin ve Hakkari’deki eylem ve çatışmalara ilişkin yazılı yaptı. HPG, Türk ordusunun Mardin eyaletine yönelik birçok kez geliştirdiği operasyonlar hakkında bilgiler elde edildikçe kamuoyuna açıklama yapıldığını belirtti.

HPG, Ocak ve Şubat aylarında yaşanan operasyonel hareketlilikler ile 20 Mart'ta Nusaybin’de başlatılan operasyonların detaylarına ilişkin şunları ifade etti:

“12 Ocak günü TC askerleri Nusaybin'e bağlı Evşê ve Erbo köylerinde ve bu köylerin etrafında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon sonuçsuz bir biçimde geri çekilmiştir.

20 Şubat günü Nusaybin'e bağlı Badıbê, Sêderiyê, Xırbê Mışka köyleri ile çevre köylerde gerilla kıyafeti giyerek hareket eden kontralar bu civarda belirli süre hareketlilik geliştirmiştir.

15 Mart günü TC askerleri Nusaybin'e bağlı Marinê ve Xırbê Mışka köylerinden iki sivili gözaltına almış ve köylüleri tehdit etmiştir.  Askerler tarafından bu köyler arası hendekte kazılmıştır.

20 Mart günü TC askerleri Nusaybin'e bağlı Hêrinê, Evşê, Erbo, Sêderiyê, Hebabê, Badıbê, Xırbe Mışka, Marinê, Sırıncık, Gırêmira ve Gerisora köylerinde yasak ilan ettikten sonra bu köylerin çevresindeki geniş arazide bir operasyon başlatmıştır.  Öğleden sonra saat 14:30'da keşif uçakları ve Kobra tipi helikopterler desteğinde  Şehit Felat, Şehit Mervan ve Şehit Reşo alanlarındaki stratejik tepelere indirmeler yaparak operasyonu genişletmiştir.

Bu operasyon Bagok alanının genelinde arama- tarama yaparak ilerlemeye çalışırken  21 Mart günü saat 15:15'te operasyonun bir kolu güçlerimiz tarafından yakın mesafeden vurulmuştur. Çatışmaya dönüşen bu eylemde Dıjwar arkadaşımız şehit düşerken, Bahtiyar adlı gerillamız ise yaralı bir şekilde son mermisine kadar çatışarak şehit düşmüştür.

22 Mart günü Şehit Nihat tepesinde konumlanan JÖH'lere güçlerimiz etkili bir eylem düzenlemiştir. 1 mevzi ile 1 çadır etkili vurulmuş ve 3 JÖH öldürülmüştür.

Bu operasyon 25 Mart günü geri çekilmiştir.

‘KESİNLİKLE AVCILIK ADIYLA ARAZİYE ÇIKILMAMALI’

Mardin genelinde Türk çeteleri tarafından avcılık kılığında bilgi ve yer tespiti amacıyla birçok ajan çevre arazilere gönderilmektedir. Bu alanlarda avcılık adıyla geliştirilen hareketliliklere karşı bölge insanlarımız duyarlı olmalı ve kesinlikle avcılık adıyla araziye çıkmamalıdır."

BEZOKÊ KARAKOLU’NA EYLEM

27 Mart günü gerillalar tarafından Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Bezokê karakoluna yönelik eylem gerçekleştirildiğini belirten HPG, “Saat 07.00’de güçlerimiz karakola yaklaştıklarında düşmanın gizli bir birliğini fark etmiştir. Güçlerimiz bu gizli birliği saat 13.00’a kadar tamamen denetimlerine almış ve sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Yapılan eylemde RPG-7 silahları ve ferdi silahlarla gizli birlik etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada 3 asker öldürülmüştür. Ayrıca yakınlarda bulunan düşmanın başka bir birliği müdahale etmeye çalışırken güçlerimiz bu birliği de ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurarak 7 askeri öldürürken 1 askeri de yaralamıştır. Ayrıca alanda bulunan TC ordusu askerleri ile çatışmalar yaklaşık yarım saat devam etmiştir. Bu çatışmalarda ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Geri çekilme esnasında bir Gerillamız gruptan kopmuştur. Eylemden sonra çevre karakollar gece saatlerine kadar obüs ve havanlarla alanı bombalamıştır” dedi.

2 HPG GERİLLASININ KİMLİK BİLGİLERİ

Mardin’de yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren iki gerillanın kimlik bilgileri de şöyle:

Kod Adı: Bahtiyar Eriş
Adı Soyadı: Serkan Alpsar
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Fatma - Adil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mart 2017 / Mardin

***

Kod Adı: Dıjwar Herekol
Adı Soyadı: Ali Burak Sayır
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Serfıraz - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mart 2017 / Mardin