Halep'te Egîd anıldı, PKK tarihi için müze açıldı

Halep halkı, Komutan Mahsum Korkmaz'ı (Egîd) andı ve PKK tarihi üzerine bir müze açtı.

Şehit Aileleri Meclisi ve Halk Savunma Birlikleri (YPG), şehit Komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) anısına bir müze açtı. Müzede Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinde ve Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen gerilla ve savaşçıların silahları ve askeri malzemeleri sergileniyor.

Müze, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin Şiqeyêf bölgesindeki 4 Nisan Parkı’nda açıldı. Ayrıca Halk Savunma Güçleri (HPG), YPG, YPJ ve İç Güvenlik Güçleri, Çağın Direnişi ve Seken Şebabî Mahallesi’ndeki Şehit Ebû Şiyar Meydanı şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi Sözcüsü Amine Xidro, PKK tarihinde şehit Egîd’in sıktığı ilk kurşunun direnişi güçlendirdiği ve halkı ölüm uykusundan uyandırdığını ifade etti.

Mart ayının kazanım ve zafer ayı olduğunu belirten YPG Komutanı Hemze Heleb, Qamişlo Serhildanı’nda şehit Egîd’in sıktığı ilk kurşundan gücünü aldığını söyledi.

Şehit Guljîn’in babası Xelîl Wehîd Bîlal ve Şehit Gerzan’ın annesi Emel Qereman müzenin açılışını yaptı.

Yine Halep’in Eşrefiyê Mahallesi’ndeki Selahedîn Okulu’nda bir sanat sergisi düzenlendi.

Sergide yaşları 14’ün altında olan 10 öğrencinin çizdiği 60 tablo sergilendi. Tabloların konusunu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, işgal altındaki Efrîn, kadınlar ve kadınlara yönelik şiddet oluşturdu.