GÖRÜNTÜLÜ

Hewler yürüyüşü son gününde

Süleymaniye’den Hewler’e 15 Şubat komplosunu protesto yürüyüşünü başlatan gençler, sabah saatlerinde Pırdê beldesinden Hewler’e doğru yola çıktı.

Tevgera Azadi Eşbaşkanı Şilan Şakir ile yürütme kurulu üyesi Berivan Mıhemed’in de katıldığı yürüyüşün Hewler’deki Türk konsolosluğu önünde son bulması bekleniyor.

Tevgera Azadi Eşbaşkanı Şilan Şakır, herkese yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yaparak, “Gençlerin yürüyüşünü ilk günden bugüne destek verdik. Bugün son gün, Hewler’e geçmeleri gerekiyor. Bu eylem komployu kınama yürüyüşüdür. Tüm halkımız 6 gündür protesto yürüyüşünü gerçekleştiren gençleri güçlü karşılamalıdır. Bu gençliğin iradesi komployu boşa çıkaracak ve Öcalan’ı özgürleştirecektir.” dedi

Tevgera Azadi Yürütme Kurulu Üyesi Berivan Mihemed de, benzer çağrıyı yaparak, “Bu kirli komployu nefretle kınıyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü mücadelemizin esasıdır. Önder Apo Kürt halkının özgürlük mücadelesini geliştirdiği için zindana atıldı. Dolayısıyla halkımızın özgürlüğü de ancak önder Apo’nun özgürlüğü ile mümkün olacaktır. 6 gündür önderliğimizin özgürlüğü için yürüyen gençlere destek vermek için bugün buraya geldik.”

Sabah saatlerinde gençlerin yürüyüşlerine yeniden başlatması üzerine, KDP asayiş güçlerinin de Pırde’deki asayiş kontrol noktasına güç takviyesi yapması dikkat çekti. KDP asayişi dün yürüyüşün hazırlık komitesine Hewler’e geçişlerine izin vermeyeceklerini bildirmişti.