GÖRÜNTÜLÜ

HPG gerillası Kurdistani Kerkük’te anıldı

Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı mücadelede yaşamını yitiren HPG gerillası Ramin Zendpur (Koşar Kurdistani) Kerkük’te yapılan bir törenle anıldı.

 

Kurdistani’nin ailesinin de hazır bulunduğu ve KODAR tarafından organize edilen anmada yapılan konuşmalarda, Kürt halkına mücadeleyi yükseltme ve Kürt partilerine de ulusal kongre çağrısı yapıldı.

Kurdistani şahsında, Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan, PJAK adına konuşan Şervin Mazlum, “Şehitler Kürdistan topraklarını kendi kanları pahasına savundular. Bu bedellerle bugün Kürtler büyük kazanımlar sağlamış durumdalar. Şehit Koşer, Şengal’e Ezîdî Kürtler üzerindeki soykırıma karşı aktif mücadele yürütürken şehit düştü. Bizler bu şehitlerimizin bizden bekledikleri ulusal birliğimizi sağlayarak onurlu bir yaşamı halkımıza armağan etmektir” dedi.

HPG gerillası Kurdistani’nin ailesi adına konuşan kardeşi Afşin Zendpur ise, kardeşinin yürüttüğü mücadeleden gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Böyle eşsiz bir mücadele ederek şehit düşmüş olması bir onur kaynağıdır. Kardeşim ve arkadaşları özgür Kürdistan’ın unutulmaz kahramanları oldular. Hepsini saygıyla anıyorum.”

Tevgera Azadi Kerkük Eş Başkanı Reyhan Hemedi ise, Kürdistan’da gerilla ve peşmergenin aynı mevzilerde savaştığını, Kürtlerin artık bu ortaklaşma üzerinden ulusal birliğini gerçekleştirmelerinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Hemedi, “Yüz yıl önce küresel güçler bir araya gelerek yaptıkları anlaşmalarla Kürdistan’ı böldüler. Bugün de aynı senaryolar, Türk devleti, İran, Katar’ın da aralarında bulunduğu hem bölge hem de küresel güçler tarafından yeniden hayata geçirilmek isteniyor. Bize düşen ulusal kongre de bir araya gelerek buna dur demektir” dedi.

Anma töreninde bir konuşmayı da Doğu Kürdistan Barış Anneleri adına Şeyda Rehim yaptı. Rehim, Kürdistan’ın dört parçaya bölen sınırların artık anlamını yitirdiğin, bugün aydınlığa en yakın olan zifiri karanlığın hakim olduğu bir dönemden geçildiğini ancak, artık egemenlerin daha fazla hakimiyetlerini, zulümlerini sürdürme imkanlarını kalmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Ramin Zendpur’un (Kosar Kurdistani) hayatını konu alan sinevizyon gösterimiyle anma sonra erdi.