HPG: Hakkari'de 4 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Şemzinan ve Çelê'de eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde bir mevzi imha edilirken, tespit edilen 4 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’de yapılan eylemlerin sonuçlarını açıkladı. HPG, 15 Mart günü saat 18.10’da gerillaların Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Çemêkurkê nizamiyesinde toplanan askerlere yönelik yakın mesafeden ferdi silahlarla eylem gerçekleştirdiğini belirtti. Eylemde ölü ve yaralı asker sayısının netleşirilemediğini kaydeden HPG, eylemden sonra Türk ordusunun çevresini ve Kanireşê alanını obüs ve havanlarla bombaladığını ifade etti.

HPG, Çelê’de gerçekleştirilen eyleme ilişkin de şu bilgileri verdi: “15 Mart günü saat 12.00’de güçlerimiz tarafından Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesi sınırından bulunan Havan tepesinde konumlanan askerlere yönelik 2 sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemlerde 1 mevzi imha edilirken mevzide bulunan 4 asker ölmüştür. Eylemden sonra TC ordusu Skorsky tipi helikopterlerle ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Eylem sonrası TC ordusu Merganış ve Şifreza alanlarını obüs ve havanlar ile bombalamıştır.”