HPG: Şehitliklerimize saldırılara sessiz kalınmayacak

Medya Savunma Alanlarına bağlı Kandil’deki Mehmet Karasungur Şehitliği’nin Türk savaş uçaklarında vurulduğunu belirten HPG, “Şehitliklerimize yönelik yapılan bu saldırılara karşı sessiz kalınmayacağı bilinmelidir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan özgürlük mücadelemizin büyüyerek gelişmesi karşısında saldırılarını alçakça arttırarak sürdüren Faşist AKP Hükümeti ve diktatör Erdoğan, Kandil’de yüzlerce Şehit Gerillamızın naaşının bulunduğu Mehmet Karasungur Şehitliğini, bu Şehitliğin yapımında büyük emekleri bulunan Ahmet İnce (Ape Hasan)'nin mezarı ile Kurdistan'ın dört parçasından gelen halkımızın ziyaret ettiği Şehitler Müzesini savaş uçaklarıyla düzenlediği bombardımanlarla vurmuştur. Gerçekleşen saldırılar sonucu Şehitlik Müzesi ile birçok şehit Gerillamızın mezarı tahrip olmuştur.

Halkımızın en büyük manevi değeri olan Şehitliklerimize yönelik yapılan bu saldırılara karşı sessiz kalınmayacağı bilinmelidir. Bu kapsamda yapılan saldırıların detayları şöyledir;

17 Şubat günü saat 20.00 - 20.40 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma Alanlarımızdan Kandil bölgesine bağlı Qalatuka köyünü ve Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’nin çevresine yönelik bombardıman gerçekleştirmiştir. Aynı saatlerde Metina alanı da bombalanmıştır. Bombardıman sonucunda Şehit Mehmet Karasungur Şehitliğinde bulunan halk evi yıkılmıştır. Bombardıman sonucunda Şehit Mehmet Karasungur Şehitliğinde bulunan halk evi yıkılmıştır.

Yine 17 Şubat günü savaş uçakları saat 20.20’de Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır.”