GÖRÜNTÜLÜ

'Saldırılar ulusal birlik temelinde bir ittifakla boşa çıkarılabilir'

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Kürt halkına yönelik yeni imha saldırılarının, ancak ulusal birlik temelinde yapılacak ittifakla boşa çıkarılacağını söyledi.

Türk devletin, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için bölgesel ve dünya devletleri nezdinde destek arayışına girdiğine işaret eden KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, ulusal birlik çağrısını yineledi. 

ANF'ye konuşan Eşbaşkan Karamus, Türk devletin Başûrê Kurdistan'a yönelik yeni işgal saldırı ve planlarının sadece Kürt Özgürlük Hareketi'ne yönelik olamayacağını söyledi. Bu saldırıların, asıl amacının Kürtlerin bütün parçalardaki kazanımlarının yok edilmesi üzerine kurulduğunu vurgulayan Karamus, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağdat ve Hewlêr ziyaretlerinin Kürt kazanımlarının ortadan kaldırılması yönündeki destek arayışlarının bir sonucu olduğunu belirtti. Karamus, KDP’nin tutumunun Kürt kazanımlarını tehlikeye attığını belirterek, KDP’yi Türk devleti ile ortak hareket etmemesi ve ulusal bir tutum almaya çağırdı.


ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI GÖRKEMLİ DİRENDİ

Türk devletinin, yıllardır Kurdistan’ın dört parçasındaki kazanımlarını yok etmek istedeğini; dünyanın neresinde Kürt kazanımı varsa bunu hedef aldığını belirten Karamus, şöyle devam etti: "Türk devleti, çözüm sürecindeki gelişmeleri kendisi için tehlike görerek 2015'te sonlandırdı. Kendi içinde Kürt halkına karşı yeni bir ittifak oluşturdu. Ondan sonra ısrarla askeri tedbirlerle yeni savaş konseptini devreye koyarak, Kürt Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmek istedi. Bu amaçla başlattığı askeri operasyonlarla Kürt kazanımlarını ortadan kaldırmak; Güney Kurdistan’ı ve Rojava’yı işgal etmek istedi. Özgürlük savaşçıların görkemli direnişi, Kürt Özgürlük Hareketi’nin içte ve dışta yürüttüğü politikalar ve geliştirdiği mücadele, işgalci devletin bu saldırıları bir aşamaya kadar boşa çıkardı."

DESTEK ARAYIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Türk devletinin, yeni imha konseptini başaramayacağını fark ettiğini; bu savaşı sürdürmek için hem toplumsal hem askeri hem de diplomasi alanında yeni bir hamle geliştirmek istediğini kaydeden Karamus, şunları söyledi: "Bölge ülkeleri ile yeni bir anlaşma temelinde Kürtlere saldırmak istiyorlar. Bunun için Irak’a ve Federe Kurdistan'a heyet gönderdiler. Bütün girişimlerin tek amacı var; Başur ve Rojava’yı işgal etmek. Bunun için Irak merkezi hükümeti ve KDP’nin askeri yapısını da dahil etmek istiyorlar. Erdoğan, bu anlaşmayı sonuçlandırmak için Bağdat’ı ziyaret etti. Kürtlerin Irak’taki yasal statüsünü ve Rojava’da oluşan Kürt statüsünü ortadan kaldırmak için bu ziyaretleri gerçekleştiriyor ve destek arayışını sürdürüyor.” 

TEHLİKEYİ BERTARAF EDEBİLİRİZ

Tehlikenin, sadece Bakur'u ya da Kürtlerin bir partisini kapsamadığını vurgulayan karamus, şunları ekledi: "Kürtlerin bütün kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için bütün Kurdistani partiler, siyasi oluşumlar, diğer kurumlar ve şahsiyetlere büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Türk devleti, bu saldırı ve tehditleri için destek arayışına girmişse biz Kürt halkı olarak birlik ve beraberliğimizi sağlayarak bu tehlikeye karşı bir duruş sergilemeliyiz. Kurdistan’ın dört parçasında hem toplumsal hem de siyasi birlikteliğimizi sağlayarak, bu tehlikeyi bertaraf ederiz."