Karayılan: Kürt güçlerinin İstanbul saldırısıyla ilgisi yok, kınıyoruz

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, dün akşam İstanbul’da yaşanan katliamı kınadı. Karayılan, Kürt ve Kürdistani hiçbir gücün bu saldırıyla ilişkisinin olmadığını açıkladı.

Dengê Kurdistan Radyosuna konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, İstanbul’da Ortaköy'de yaşanan saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı kınayan Karayılan, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Murat Karayılan’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim, Kürt ve Kürdistani hiçbir gücün bu saldırıyla ilgisi yoktur. TAK’ın da böylesi bir saldırıyı yapacağını düşünmüyorum. Çünkü tüm Kürt ve Kürdistani güçler Türkiye halkını kazanmak istiyor. Davamız haklı bir davadır. Türkiye ve dünya halklarını kazanmak istiyoruz. Kürt özgürlük mücadelesi aynı zamanda Türkiye’nin demokratikleştirilmesi mücadelesidir.  Bundan dolayı biz masum ve sivil insanları hedef almayız. Hiçbir Kürt gücü sivilleri hedef almaz. Biz Türk sömürgeciliğine karşı savaşıyoruz.’

‘TÜRKİYE’Yİ YALNIZLIKTAN KURTARMAK İÇİN TERTİP EDİLMİŞ BİR SALDIRI’

Murat Karayılan, İstanbul'daki saldırıya ilişkin şu tespitlerde bulundu:   

Öyle görünüyor ki, bu saldırıda derin güçlerin parmağı var. Neden? Çünkü Türkiye bugün çok zor durumda. Türkiye dünyada yalnız kalmış ve tecrit olmuş durumda. Kürt özgürlük mücadelesini bastırmak, Kürt halkını ezmek için DAİŞ’i destekledi, El Nusra’yi destekledi. Suriye meselesine girdi, farklı ilişkiler geliştirerek NATO’dan uzaklaştı. Çaresizlikten kendini Rusya’nın kollarına attı. Bundan da sonuç alamacayaklarını biliyorlar. Türkiye bu zorlu süreci atlamak ve ‘bakın DAIŞ bize saldırıyor’ diyebilmek için, bu tür tertiplere başvuruyor. Bunlar zalim. Bunlar kendi iktidarları için, kendi çıkarları için halkın kanını döküyor.

Eğer Erdoğan ve AKP isteselerdi Türkiye’de tek bir mermi sıkılmazdı. Eğer Önder Apo’nun çabalarını boşa çıkarmasalardı ve Dolmabahçe mutabakatını red etmeselerdi, Türkiye’de böyle bir süreç gelişmezdi. DAİŞ’i destekleme ihtiyacı duymazlardı ve ardından DAİŞ’le birbirine girmezlerdi. Bu sürecin tümü Erdoğan ve AKP’nin eseri. DAİŞ şimdiye kadar Türkiye ile savaşmadı. Sadece son 15 günde Bab’da savaşıyor. Öyle görünüyor ki, anlaşmaları Bab’a yakın Eqterina’ya kadardı. Oradan sonra DAIŞ bunlara karşı tavır aldı. Şu an DAİŞ ile Türkiye arasında bir çelişki oluşmuş durumda. DAİŞ şimdiye kadar Türkiye’de devleti hedeflememiştir. Dün akşam Beşiktaş’ta yaşanan saldırı da şüphelidir. Çünkü DAİŞ’in şimdiye kadar Türkiye’de yaptığı saldırıların tümü bize, sivillere ve yabancı türistlere karşı yapılmıştır.

BU SALDIRI TÜRKİYE'Yİ YALNIZLIKTAN KURTARMAK İÇİN TERTİP EDİLMİŞ

DAİŞ daha önce Türkiye’de Alman ve Yahudileri hedef aldı. Dün akşam yaşanan saldırıda da çok sayıda yabancı katledildi. Bu bir plandır. Bazı güçlerin parmağı vardır bu saldırıda. Bu saldırı, dünya’yı Türkiye’nin imdadına çağırmak ve AKP-Erdoğan’ı bu yalnızlıktan kurtarmak için organize edilmiştir. Döktükleri gözyaşları ise timsah gözyaşlarıdır. Doğru konuşmuyorlar. Biz bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ailelerin acılarını paylaşıyoruz.