KCK: 2017 Newroz’u özgürlük iradesinin kırılamayacağını herkese göstermiştir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: Halkımız 2017 Newroz’unda özgürlük ve demokrasi iradesinin kırılamayacağını dost ve düşman herkese göstermiştir.

Newroz kutlamalarına katılan halkı selamlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı “AKP-MHP faşist iktidarının iki yıldır sürdürdüğü çöktürme saldırısı 2017 Newroz’unda halkımız tarafından çöküntüye uğratılmıştır. Bu Newroz’da emeği bulunan tüm yurtsever demokrat insanlarımızı ve Newroz halkı olan halkımızı saygıyla selamlıyoruz. Amed Newroz’una giderken katledilen Kürt genci Kemal Kurkut'un ailesine ve tüm halkımıza da başsağlığı diliyoruz” dedi.

KCK açıklamasında şunlar belirtildi:

Amed ve Cizre halkı şahsında halkımız 2017 Newroz’unda özgürlük ve demokrasi iradesinin kırılamayacağını dost ve düşman herkese göstermiştir. Newroz halkının yenilgiye uğratılamayacağı bir kez daha kanıtlanmıştır. ‘Mutlaka kazanacağız’ iradesiyle soykırımcı sömürgeciliğin iradesini kıracak tarihi bir direniş ortaya koymuştur. 1990’lı yıllarda diriliş serhildanları olarak tarihe geçen serhildanlar 2017 Newroz’uyla kurtuluşun yakın olduğu müjdesini vermiştir.

On yıllarca yürütülen özgürlük mücadelesi ve yaşanan serhildanlarla gerçekleşen demokratik devrim, sosyal ve kültürel devrim, ulusal devrim hiçbir halkta olmadığı kadar derin bir özgürlük tutkusu ve demokratik irade ortaya çıkarmıştır. Zulme isyanın adı olan Newroz ruhu ile zulüm karşısında boyun eğmeyen bir halk gerçekliği yaratılmıştır. İşte 2017 Newroz’u bu halk gerçekliğinin en güçlü biçimde ortaya konulmasıdır. 2017 Newroz’unda zulme ağır bir tokat indiren Newroz halkı, kendisiyle birlikte Türkiye ve tüm Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik yaşama kavuşturmanın öncüsü olma iddiasını da bir kez daha ortaya koymuştur.

‘HAYIR’IN KAZANACAĞI RÜZGAR YARATMIŞTIR’

2017 Newroz’u sadece çökertme planını çökertmemiş, Kürt halkının ve Türkiye halklarının özgür ve demokratik yaşamı önünde engel olan AKP-MHP iktidarının da sonunun yakın olduğunu da göstermiştir. 2017 Newroz’u soykırımcı 12 Eylül faşist anayasasını daha otoriter soykırımcı faşist yönetimini tanımayacağının ve bu anayasa değişikliklerinin şimdiden batıl ve gayri meşru olduğunun da ilanı olmuştur. Kürdistan'dan başlamak üzere evetin kaybettiği ve hayırın kazanacağı bir rüzgar yaratmıştır.

2017 Newroz’u AKP-MHP iktidarının iki yıldır ağır saldırılarla yürüttüğü çöktürme planını çökerttiği gibi, bu iktidara yamalanan işbirlikçiliğin de kaybetmesini sağlamıştır. Bu iktidarla birlikte tüm işbirlikçileri ve destekçileri de kaybetmiştir.

Onlarca yıldır mücadeleyle yaratılan değerlere sahiplenen; meydanlarda ‘Bijî Serok’ Apo ve ‘PKK halktır, halk burada’ diye haykıran halkımızın özgürlük iradesi önünde saygıyla eğiliyor, halkımızın özgürlük ve demokrasi özlemini mutlaka kazanacağız kararlılığıyla zafere götüreceğimiz sözünü bir kez daha yineliyoruz.”