KCK: Kahramanlık haftasını her yerde kutlayalım

KCK: Tüm kahraman şehitlemizin özlemlerini kahramanlık çizgisinde zaferle taçlandıracağımız sözünü bir daha yineliyoruz. Gençleri ve halkımızı da kahramanlık haftasını her yerde kutlamaya çağırıyoruz.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kahramanlık haftasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. KCK, “Kahramanlık haftası vesilesiyle başta Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, büyük komutanımız Mahsum Korkmaz ve özyönetim direnişlerinin muhteşem komutanı Çîyager yoldaş şahsında tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

“Kürt Özgürlük Hareketi tarihi kahraman şehitlerimizle mücadelenin gelişmesi tarihidir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Özgürlük Hareketimiz kahramanlıklarla mücadeleyi geliştirdiği gibi, her zor dönem de kahraman şehitlerimizin emekleriyle, kanlarıyla ve canlarıyla aşılmıştır. Yine her yeni mücadele dönemi ve hamle süreçleri de kahraman şehitlerimizle geliştirilmiş ve başarıya ulaştırılmıştır. Düşmanların zalimliği ve Kürdistan devriminin zorluğu mücadelemizin, kahramanlarımızın kanı ve canı pahasına gelişme gerçekliğini ortaya koymaktadır. Bu açıdan özgürlük mücadelemiz kahramanlık çizgisinde sürmekte ve gelişmektedir.

'HER GERİLLA BİR KAWA'DIR'

Demirci Kawa destanının Kürdistan'da gerçekleşmesi, Ortadoğu ve Kürdistan coğrafyasının gerçekliğiyle ilgilidir. Kürdistan'da her dönemde Kawalar çıkmadan Kürt’ün var oluşu sağlanamayacağı gibi, Kürt’ün özgür ve demokratik yaşamı da gerçekleştirilemez. Bu açıdan bugün kadın erkek her Kürt genci bir Kawa haline gelmiştir. Kürdistan devrim gerçeği Kawalar olmayı gerektirmektedir. Çünkü bugünkü zalimler Dehakları arattığından, bugünkü her militanlık da bir Kawa olmak durumundadır. Nitekim bugün her gerilla bir Kawa’dır, her gerilla bir kahramandır.

‘HALKIMIZ KAHRAMAN BİR HALK HALİNE GELMİŞTİR’

Halkımız da kahraman bir halk haline gelmiştir. Serhildanlarda binlerce şehit veren halkımız özyönetim direnişleri sırasında tüm mahallelerin yıkılmasına, çocuklarının, analarının, kardeşlerinin zalimce öldürülmesine rağmen 2017 Newroz’unda onurlu duruşuyla ayağa kalkarak kahraman bir halk olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Önder Apo, bu kahraman karakteri nedeniyle daha 25 yıl önce Kürt halkı için Newroz Halkı tanımlamasını yapmıştır. Bu tanımlama kadın erkek tüm halkımızın Kawalaşmasını ifade etmektedir.

‘ÖZLEMLERİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ’

Bugün halkımız ve Kürt Özgürlük Hareketi Ortadoğu'da süren Üçüncü Dünya Savaşı koşullarında büyük bir mücadele vermektedir. Önümüzdeki aylar ve yıllarda halkımızın ve Ortadoğu halklarının geleceği belirlenecektir. Bu açıdan bugün her zamankinden daha fazla Mazlumlaşmaya, Agîtleşmeye, Çîyagerleşmeye, Zinarlaşmaya, Eylemleşmeye, Axînleşmeye ve Newroz halkı olmaya ihtiyaç vardır. Çünkü Üçüncü Dünya Savaşının zorlu mücadele koşullarında ve Kürt düşmanlarının her yerde saldırdığı bir zamanda ancak kahramanlık çizgisiyle başarıya ulaşılacak, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu yaratılacaktır.

Özgürlük mücadelemizin büyük başarılar kazanmasını ve halkımızın Newroz Halkı haline gelmesini sağlayan tüm kahraman şehitlerimizi bir daha minnet ve saygıyla anıyor; onların özlemlerini kahramanlık çizgisinde zaferle taçlandıracağımız sözünü bir daha yineliyoruz. Gençleri ve halkımızı da kahramanlık haftasını her yerde kutlamaya çağırıyoruz.”