Kerkük'te gerillalardan coşkulu Newroz kutlaması

Newroz kutlamaları gerilla alanlarında tüm coşkusuyla devam ediyor. Gerillaların Kerkük'te hazırladıkları kutlamalar Dakok, Keyban ve ön cephe olan Neafıl'da yapıldı.

Kutlamalar bir dakikalık saygı duruşlarıyla başladı. Newroz kutlamaları direnişin verdiği coşkuyla sürdü.

Kerkük'teki gerillaların Newroz kutlamaları coşkulu geçti. Kutlamalara Maxmur-Kürkük Eyalet Komutanı Bawer Siverek, YJA-Star Maxmur-Kerkük Eyalet Komutanı Raperin Gabar, yine Mexmur-Kerkük komutanlarından Selim Zilan, Kerkük cephe komutanlarından Cesur Şoreş, Nuxeyla Siverek ve Mexmur cephe komutanlarından Rengin Engizek'in yanı sıra çok sayıda gerilla katıldı.

'NEWROZ ATEŞİ GÜRLEŞİYOR'

Kutlamalarda kısa bir konuşma yapan Maxmur-Kerkük YJA-Star eyalet komutanı Raperin Gabar 2017 Newrozu'nu ilk başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a kutladı. Gabar, Newroz'un önemine dikkat çekerek PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'dan başlayan ve Rehşan Demirel, Zekiye Alkanlar'la devam eden Newroz ateşinin bugün daha da gürleştiğini belirtti. Gabar, son olarak 2017 yılında Newroz ruhuyla Öcalan'ın özgürlüğü için mücadelelerini daha da yükselteceklerini belirtti.

Kerkük'teki Newroz kutlamaları yakılan ateş etrafında atılan sloganlar ve tutulan halaylarla geç saatlere kadar büyük bir coşkuyla devam etti.