GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklüler: Herkesi mücadeleye katalım

Süleymaniye’den Hewler’e 15 Şubat Komplosu’nu kınama yürüyüşü gerçekleştiren gençler, sabah saatlerinde Kerkük’ün Hesare köyünden Hewler’e doğru yürüyüşe başladılar. Gençler halkın sevgi gösterileriyle karşılanıyorlar.

Dün Kerkük’e ulaşan gençler çok sayıda kişi tarafından karşılandılar. Gençleri karşılan Kerküklüler, herkesi 15 komplosunu kınama eylemlerine çağırdı. ANF’ye konuşan Kerkük sakinleri, Öcalan’ın fikirlerini herkese taşımanın önemine dikkat çektiler.

ÖNDER APO’NUN FİKİRLERİNİ HERKESE ULAŞTIRALIM

Gençleri karşılayanlardan Çınar Mesir, Komployu geliştirenlerin Öcalan’ın fikirlerinden yaşadıkları korkuya dikkat çekerek, “Önder Apo’nun fikirlerinin büyüklüğünden ve yapacağı etkiden korkanlar komployu gerçekleştirdiler. Ancak bugün Kürt halkı her yerde önderliğini sahipleniyor. Süleymaniye’den Hewler’e doğru gençlerin başlattığı yürüyüş bu anlamıyla oldukça değerlidir.” dedi.

Mesir, komplonun sadece bir eylemle boşa çıkarılmayacağının bilincinde olduklarını, bunun için de eylem ve mücadelenin süreklileştirmek gerektiğine dikkat çekti. Mesir, “Belki bir eylemle, yürüyüşle Her şey çözülmez. Ancak sessiz kalmamak, düşmana tepki göstermek ve Önder Apo’nun fikirlerinden, yaşadığı tecrit durumundan herkesi haberdar etmek oldukça önemlidir. Önder Apo’nun fikirlerini herkesle paylaşmak gerekir. Herkesin kendisini bu insanlık fikirleriyle donatması gerekir. Bu açıdan bu eyleme katılan tüm gençleri saygıyla selamlıyorum.” dedi.

HERKESİ MÜCADELEYE KATALIM

Diyar Mecit de, gençleri uzun yürüyüş eylemlerinden dolayı kutlayarak herkesi komplonun yıl dönümünde eylemleri büyütmeye çağırdı. Mecit şöyle konuştu, “Dünya’nın tüm süper güçleri bir araya gelerek Önder Apo’ya komplo kurdular. Fikirlerinden korktukları için ortadan kaldırmak istediler. Önder Apo’nun felsefesini kendi iktidarları için tehlikeli buldular. Onun için bir araya gelerek Önder Apo’yu tutuklayıp zindana koydular. Bize düşen buna karşı mücadele etmektir. Gençleri geliştirdikleri bu eylemlerinden dolayı kutluyoruz.” 

ÖCALAN VARLIK GEREKÇEMİZDİR

Yürüyüşe katılan gençlerden, Herdi Ramazan da 15 Şubat komplosunu kınayarak, “15 Şubat halkımızın tarihinde en karanlık gündür. Önder Apo bizim varlık gerekçemizdir. Sadece Kürtlerin değil, tüm onurlu insanlığın önderliğidir. Onun için önderliğimizi özgürleştirene kadar eylemlerimize devam edeceğiz.” dedi.