KNK: Mahabad Cumhuriyeti, Kürdistanlılara tecrübe oldu

KNK, Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin 71’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin Kürdistan halkı için gurur, mutluluk ve başarı kaynağı olduğu belirtilirken, "Mahabad her zaman Kürtlük için yürütülen faaliyet ve mücadelelerin kenti ve bu gururun başkenti olmuştur" denildi.
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Maalesef, Mahabad Cumhuriyeti yalnızca 11 ay varlık sürdürmüş ve uluslararası bir komplo sonucunda varlığına son verilirken, cumhuriyetin kurucusu ve arkadaşları işgalci İran devleti tarafından Çarçıra Meydanı’nda idam edilmiştir.
Elbette Kürdistanlıların bağımsızlık ve özgürlük umudu, özgür ve ilerici bir yaşam hayali burada son bulmamıştır. Kürdistanlılar Kürdistan’ın her dört parçasında bu kutsal düşünce ve amacın yolunda yürümüştür ve bugün de yürümeye devam etmektedir.”

KNK, Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin tüm Kürdistan halkı için zengin bir tecrübe ve deneyim bıraktığına dikkati çekerken, "KNK olarak Önder (Pêşawa) Qazi ile bu kutsal yolun takipçilerinin ruhları ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.