GÖRÜNTÜLÜ

‘Kobanê düşmedi, Rakka düşüyor’

Qamişlo, “’Rakka’yı özgürleştirme hamlesinde hedefimiz DAİŞ çetelerinin zulmü altında olan halklarımızı kurtarmaktır. Süryani Askeri Meclisi olarak Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm kardeşlerimizi çok yakın bir zamanda kurtaracağız” dedi.

ANF’ye konuşan Süryani Askeri Meclisi Üyesi Oron Qamişlo, Fırat’ın Gazabı hamlesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini, Rakka kent merkezinin ablukaya alınmaya başladığını söyledi.

‘TOPRAKLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Suriye topraklarını çetelerden temizlemek için operasyonların devam edeceğini ve halkların özgürleştirme taleplerini yerine getireceklerini söyleyen Oron Qamişlo, QSD’nin kurulduğu ilk günden bu yana Suriye halklarına cevap olmaya çalıştığını ifade etti.

QSD’nin kuruluşundan bu yana ortaya koyduğu mücadele anlayışı ile Suriye halklarının tek temsilcisi olduğunu ispatladığını hatırlatan Qamişlo, QSD’nin kuruluş felsefesinde belirttiği gibi halklar üzerindeki saldırılara karşı her yerde mücadele etmeye devam edeceğini kaydetti. Qamişlo, QSD’nin Hol, Şeddadê, Tişrin ve Minbic’te zaferler elde ettiğini de belirtti.

QSD güçlerinin bugün DAİŞ çetelerinin hilafetin başkenti ilan ettiği Rakka’ı özgürleştirmeye adım adım ilerlediğini hatırlatan Qamişlo, halkların kardeşlik ve özgürlük ilkelerini esas alarak, işgal altında kalan tüm halkları özgürleştireceklerini söyledi.

‘DEMOKRATİK SURİYE’NİN İNŞASI İÇİN ORTAK MÜCADELE GEREKİYOR’

Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşayan farklı halk ve inanç topluluklarından çok sayıda özgün tabur ve savaşçıların savaş cephesinde yerlerini aldığını ifade eden Qamişlo, bu özgün örgütlenmelerden birisinin de Süryani Askeri Meclisi ve savaşçıları olduğunu belirtti.

Süryani Askeri Meclisi Üyesi Oron Qamişlo, savaşçılarının Rakka’yı özgürleştirme hamlesinin başından bu yana yer aldığını belirterek ortak mücadele vurgusu yaptı. Demokratik ve Özgür Federal Suriye’nin inşası için Süryani, Arap, Kürt, Türkmen, Çerkes birçok halk ve inanç gruplarının bir araya geldiğini belirten Oron Qamişlo, Rakka’yı özgürleştirme hamlesinde diğer halkların savaşçılarıyla omuz omuza DAİŞ çetelerine karşı savaştıklarını aktardı.

Konuşmasının son bölümünde ise Kobanê zaferinin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Qamişlo, tarihi Kobanê direnişinde ölümsüzleşen tüm devrimcilerin anılarına bağlı kalınacağını ve devrim şehitlerinin izinden yürümeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: ‘’Rakka’yı özgürleştirme hamlesinde hedefimiz DAİŞ çetelerinin zulmü altında olan halklarımızı kurtarmaktır. Süryani Askeri Meclisi olarak Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm kardeşlerimizi çok yakın bir zamanda kurtaracağız.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; Kobanê’de yenilgiye uğratılan DAİŞ çeteleri ve destekçisi devletlerin Kuzey Suriye Federasyonu ve Suriye halkları üzerindeki kirli hesapları bitmiş değildir. Bizler Süryani, Arap, Kürt, Türkmen, Çerkez ve daha birçok halk ve inanç toplulukları olarak bu toprakların en kadim halklarındanız. On yıllardır bu topraklarda diğer halklarla birlikte kardeşçe yaşadık. Yıllar içerisinde halklarımız bilinçli olarak birbirine kırdırıldı. Bizler artık buna dur demeliyiz. Ve buna büyük ölçüde dur dediğimize inanıyorum.

Eskiden nasıl kardeşçe hem bu topraklarda hem de Mezopotamya’da birlikte yaşadıysak şimdi sırtımızı birbirimize vererek daha güçlü yaşayacağız. Savaş cephesindeki birlik beraberliğimizi, dayanışmamızı daha da güçlendirecek; uluslararası ve bölgesel güçlerin tüm kirli planlarını boşa çıkaracağız.”